Carnaval

Tot a punt per celebrar el Carnaval a Sabadell

Aquest cap de setmana la ciutat de Sabadell estarà sota la influència del rei Carnestoltes, que omplirà de disbauxa i color tota la ciutat.

Les activitats de Carnaval, s’iniciaran amb una de les novetats d’aquest any, el concurs de disfresses per a grups adreçat a les escoles de la ciutat i el pregó del rei Carnestoltes infantil, aquest divendres a les 17:30 de la tarda a la plaça Doctor Robert.

Dissabte: infants, concursos i pregó

Dissabte, la plaça Doctor Robert serà l’escenari de les activitats de Carnaval que començaran a les 17:30 amb un taller de confecció de màscares i animació infantil amb el grup Somnis de colors. Durant la tarda es realitzarà la cinquena edició del concurs de disfresses infantil i el lliurament de premis.

La festa grossa començarà a partir de les 22 hores amb el ball de Carnaval de la mà del grup Tyto Alba (Jaume Ibars). A les 23 hores arribarà a la plaça el rei Carnestoltes, que farà el seu pregó des de l’Ajuntament, i donarà pas al concurs de disfresses per adults amb premis de 500, 300 i 100 euros.

Diumenge: gitanes i rua

Diumenge, es realitzarà el tradicional Ball de Gitanes del Vallès a càrrec de l’Esbart Sabadell Dansaire, que en aquesta edició canvia d’ubicació i es celebrarà a la plaça Doctor Robert. En aquesta edició s’ha convidat el Grup de Gitanes de Castellar del Vallès i es realitzaran diversos tallers de danses tradicionals.

A les 17 hores es donarà sortida a la rua de Carnaval que començarà al carrer Francesc Layret i seguirà per la carretera de Prats, plaça de la Creu Alta, avinguda de l’Onze de Setembre, plaça de l’Alcalde Marcet, Via de Massagué, plaça de l’Àngel, passeig de Manresa, passeig de la Plaça Major, plaça del Droctor Robert, Rambla de Sabadell, fins arribar a la cruïlla amb la Gran Via. Els diferents barris de la ciutat també realitzaran les seves pròpies rues de Carnaval (més info: El Carnaval arriba als barris).

A partir de les 19 hores s’iniciarà un ball de fi de festa amb el grup sabadellenc Ovella Xao, es donaran els premis als participants a la rua i es farà al Racó del Campanar la crema del rei Carnestoltes i l’arribada de la Vella Quaresma.

Rua més participativa

La rua d’enguany (diumenge a les 17 hores) comptarà amb més participació que la rua de l’any passat. Fins al moment s’han inscrit un total de 1.800 participants, amb un total de 18 carrosses i 26 comparses. Jaume Manyosa, del grup Disbauxa, organitzadors del Carnaval de Sabadell, ha manifestat que aquest any participaran “per primera vegada el Centre d’Esports Sabadell, l’associació Cicloamics Sabadell i l’associació Viu-la”.

La comparsa de l’associació La Gralla de Montcada, és una de les més multitudinàries que desfilarà pels carrers sabadellencs. En ella hi participaran un total de 127 persones. La segona en nombre de participants és la comparsa del Torrent del Capellà amb 115 components. A la rua, com és habitual hi participaran entitats de Sabadell i d’altres arribades des de Barcelona, Polinyà, Montcada o Sant Quirze del Vallès.

Foto portada: imatge d’arxiu de la rua de Carnaval de l’any passat. Autor: David B.