Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. Autor: cedida.

Tres projeccions de cinema de muntanya al Fresc Festival

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

Un any més, Sabadell és punt d’aturada d’algunes pel·lícules del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló 2016. En aquesta ocasió es projectaran tres filmacions, en versió original subtitulades al català.

Totes tres tenen en comú que tracten temes relacionats amb la muntanya, però des de diferents vessants: n’hi ha de més esportives i extremes i n’hi ha que parlen dels costums de la gent que hi viu. En els tres casos, però, les imatges prometen ser tan espectaculars com les històries que expliquen.

Metronomic (França, 2015)

Un curt d’una combinació entre salt base i música en directe; “una pel·lícula que no et deixa indiferent per l’espectacularitat de les imatges i la gent que es dedica a tocar instruments penjats d’una corda a 300 o 400 metres d’altura”, explica el director del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Joan Salarich. Se centra en l’actuació d’una companyia de dansa aèria. La projecció dura 15 minuts.

La liste (Suïssa, 2016)

Segons Salarich es tracta d’una “pel·lícula espectacle”. El seu protagonista, l’esquiador freeride Jérémi Heitz es dedica a seguir una llista prèviament elaborada de descensos de parets difícils als Alps. El director del Festival assegura que la pel·lícula és “molt espectacular” i recupera “els primers esquiadors que van obrir camí en aquesta disciplina de l’esquí extrem”. Té una durada de 44 minuts.

Freedom under Load (Eslovàquia, 2016)

Una pel·lícula centrada en el Tatras, unes muntanyes d’Eslovàquia. Explica una feina que, segons Salarich, ha desaparescut “gairebé de tot arreu, però que allà segueix viva”, com és el transport de mercaderies fins als refugis. Els motius que porten a la seva població a portar càrregues de fins a 100 kg són raons “molt profundes i diferents en cada cas, i que en aquest documental queden molt ben reflectides”, assegura el director del Fesival. Aquesta pel·lícula va guanyar el Gran Premi 2016 del festival de cinema de Torelló. La seva durada és de 58 minuts.

FITXA TÈCNICA

NomProjecció ‘non stop’ de pel·lícules premiades al Festival BBVA de cinema de muntanya.
Gènere: Cinema.
Data: 14 de juliol del 2017.
Hora: 19 hores.
Lloc: Auditori 3 de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
Preu: Entrada gratuïta a les tres projeccions.

Foto portada: un fragment de Metronomic. Autor: cedida.