Presentació del llibre Sabadellenquiusmes. Autor: David B.

Un llibre recull una vintena de sabadellenquismes

Aquest dimarts la Biblioteca Vapor Badia ha acollit la presentació del llibret Ciutat de paraules, Sabadellenquismes fil per randa, on es recullen diverses paraules pròpies de Sabadell, com son estrep, xurruques, petador o xips.

El llibret Ciutat de paraules, Sabadellenquismes fil per randa, de l’escriptor sabadellenc David Vila i Ros defineix 20 paraules o expressions pròpies de Sabadell, localismes que a la ciutat han pres el nom de sabadellenquismes.

Hi apareixen substantius com badabadoc, estrep, petador, xurruca, xips i tallaret, al costat d’adjectius com ara xaix i canteula i locucions com estar xeret, donar pel seguit i posar sota l’escala. La definició s’acompanya d’una il·lustració amb colors, obra de Mercurial Indigo. L’Ajuntament ha comprat 1.000 exemplars del llibret i els farà servir com a regal institucional.
A la presentació hi ha assistit l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, l’exalcalde, Juli Fernàndez i la regidora de Cultura, Montserrat Chacon. L’actuació de Corrandes Són Corrandes ha posat el toc sonor a l’acte.

Foto portada: un moment de la presentació. Autor: David B.