Exposició Tintín

Un miler de persones ja han vist l’exposició de ‘Tintín al Tibet’

L’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, acull des de fa uns dies l’exposició L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet, que es podrà visitar fins el 10 de gener de 2016. Segons dades de l’organització, ja hi han passat 942 persones.

Aquest diumenge, el comissari de l’exposició i membre de MoulinSab (Associació de tintinaires de Sabadell), Manel Camps, ha realitzat una visita guiada per la mostra L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet, posant de relleu la combinació de realitat i ficció que permet a l’espectador conèixer l’Himàlaia, el Tibet d’Hergé i el seu àlbum més conegut, Tintín al Tibet, considerat per alguns tintinòlegs la millor obra de l’autor.

El comissari de l’exposició ha explicat a la trentena de persones que han fet la visita guiada les semblances entre la realitat dels fets viscuts per l’expedició francesa de l’Annapurna a l’any 1950 i les aventures de Tintín. Ambdues històries, una real i l’altra imaginada, també deixen palesa l’amistat i la convicció en l’assoliment d’un somni i l’alternança entre l’esperança i la desesperació. L’exposició posa en relleu els valors de l’amistat, afany de superació, esforç, lleialtat, solidaritat, ben visibles en l’obra de Georges Remi, més conegut com a Hergé.

Exposició Tintín
Visita a l’exposició. Autor: L. Manyosa

El comissari de l’exposició, Manel Camps, ha manifestat que “a través del contacte personal amb la gent te n’adones del gran interès que desperta Tintín i el seu entorn, possiblement degut a aquest paral·lelisme amb la realitat. D’altra banda aquest interès el genera a persones de totes les edats, atrau tant a petits com a grans”, ha assegurat Camps.

Les visites guiades es realitzaran un cop cada mes i faran el recorregut pels quatre àmbits de l’exposició: l’Annapurna, amb detalls de la primera  ascensió i de les ascensions realitzades per alpinistes catalans, el Tibet, les fonts d’inspiració de Tintín al Tibet i el ieti.

Conferència

El proper dimecres 23 de setembre a les 19 hores, l’expert tintinòleg referent a nivell internacional, Joan Manuel Soldevilla Albertí, realitzarà la conferència Sempre ens quedarà el Tibet concebuda especialment per la mostra. En ella s’analitzarà l’especial identitat de l’àlbum Tintin al Tibet i s’aprofundirà en els trets que el defineixen com una de les peces clau del còmic del segle XX. Des de perspectives originals i analitzant aspectes poc estudiats, Soldevilla oferirà una perspectiva nova sobre un llibre que ha marcat lectors d’arreu del món.

Foto portada: un moment de la visita guiada a l’exposició. Autor: L. Manyosa.

Comments are closed.