Un Ondas amb presència sabadellenca per la innovació en ràdio

  • Els Premis Ondas donen el guardó a millor projecte en innovació a la ràdio virtual El Extrarradio.

  • El periodista de Ràdio Sabadell Carles Baldellou és un dels seus impulsors.

Els Premis Ondas de 2013 deixen una emprenta sabadellenca. L’emissora per internet El extrarradio ha guanyat el premi a la innovació radiofònica. El projecte, sorgit de l’acomiadament de la seva directora, Olga Ruiz, compta entre els seus membres amb el periodista sabadellenc Carles Baldellou.

El extrarradio demostra que la ràdio a internet pot ser una ràdio de qualitat amb nivells equiparables a la ràdio profesional: aquest grup de professionals de la informació ofereix programes d’interessant factura, entre ells, El látigo de Joyce [un programa literari]. Es tracta a més d’una iniciativa que es fa possible gràcies al crowfunding“.

Aquesta és la motivació que fa el jurat dels Premi Ondas, el més prestigiosos a nivell audiovisual a Espanya, per l’emissora de ràdio per internet El extrarradio. Aquesta iniciativa ha guanyat el premi Ondas a la innovació radiofònica, exaequo amb Yu: no te pierdas nada, una iniciativa patrocinada per una empresa de telecomunicacions.

El Extrarradio és un projecte radiofònic format per una dotzena de periodistes. Entre ells, el sabadellenc Carles Baldellou, que treballa a l’emissora Ràdio Sabadell. La iniciativa sorgeix d’una idea: fer la ràdio que aquest grup de professionals volia fer. I també sorgeix de l’acomiadament de la directora del projecte, Olga Ruiz. Ruiz va capitanejar durant diverses temporades un programa a la Cadena COPE, La alternativa. Però es va quedar sense feina a la tornada de l’estiu i va començar la iniciativa per no quedar-se un any en blanc.

“Periodisme que s’allunya de les redaccions”

El grup defineix la seva feina com a periodisme que s’allunya de les redaccions i s’apropa al carrer. I defineixen el seu estil de ràdio com a molt cuidada, en formes i formats, molt professional, de qualitat. Pengen els seus programes a la web, on es poden descarregar.

Van poder impulsar el projecte després d’una campanya de micromecenatge per comprar equips tecnològics. Una campanya que als 13 dies ja tenia la quantitat que es necessitava. Des d’aquell moment, es van llençar a crear continguts i la iniciativa que va sorgir com una forma de no tenir un any en blanc ha acabat sent el pal de paller d’un grup de comunicadors que estimen el mitjà radiofònic. Creant continguts, entrevistes i reportatges han arribat fins l’Ondas d’aquest dimecres.

El projecte té presència, tot i que puntual, d’un altre sabadellenc. Es tracta del fotògraf Juanma Peláez, que fa les fotografies dels reportatges i entrevistes que es realitzen a Catalunya. I el disseny del seu web, segons explica Baldellou, s’ha creat per part de l’alumne de l’ESDI Albert Clemente.

Foto portada: equip de El extrarradio. Foto: Facebook de El Extrarradio.

Comments are closed.