Un tret al cap

‘Un tret al cap’ enceta la temporada del Principal

Aquest diumenge comença una nova temporada als teatres municipals de Sabadell (La Faràndula i el Teatre Principal) que comptarà amb Emma Vilasarau, Julio Manrique, Carles Martínez, Xarim Aresté i Toni Xuclà entre d’altres.

A les sis de la tarda el Teatre Principal obre les seves portes per acollir Un tret al cap, obra dirigida per Pau Miró i amb Emma Vilasarau, Imma Colomer i Vicky Luengo com a intèrprets. Les actrius donaran vida dalt de l’escenari a tres dones, una periodista acomiadada, una víctima que demana que es faci públic el seu cas i una dona, germana de la periodista, que només vol gaudir dels darrers anys de la seva vida en plenitud. Aquesta història amarga i tendra a la vegada, tractarà el tema de la censura periodística en l’àmbit públic i també en el privat.

Èdip, plat fort

El diumenge 21 d’octubre, es representarà Èdip de Sófocles, també al Teatre Principal, és una versió de Jeroni Rubió i està dirigida per Oriol Broggi. Hi podrem trobar a Julio Manrique, el sabadellenc Marc Rius, Carles Martínez i Miquel Gelabert entre d’altres.

Els darrers dies de la Catalunya republicana

El dissabte 17 de novembre, al Principal de nou, es presentarà, Els darrers dies de la Catalunya republicana, adaptació i interpretació a càrrec de Jordi Hervàs, que anirà acompanyat d’un instrumentista. L’obra es tracta de la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, quan l’ofensiva final de Franco contra Catalunya va entrar en fase culminant.

Música i cinema al Principal

Per gaudir de la música, dissabte 27 d’octubre al Teatre Principal es presentarà Polinèsies de Xarim Aresté. El disc, Premi MIN de la Música Independent 2018 al Millor Disc de l’Any en Català, presenta com a complement, l’EP Groc, marcat per la presa de consciència política.

Diumenge 25 de novembre, el sabadellenc Toni Xuclà, acompanyat per tres músics, estrenarà Shen Nu i altres tresors amagats al Teatre Principal. Es tracta d’un espectacle de música i cinema basats en tres històries filmades als anys trenta que s’uneixen per representar la bondat humana per sobre la maldat, de la importància de l’amor i de la protecció de la família.

Programació                        

Enguany també es podrà seguir la programació dels cicles de música de cambra, de música de cobla i la Banda de Música de Sabadell al Teatre Principal. I al Teatre La Faràndula tindran lloc les produccions de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, els espectacles de la Joventut de la Faràndula i els concerts de l’Orquestra Simfònica de Sabadell.

Foto portada: Foto de l’obra Un tret al cap amb Emma VIlasarau.