Expo Museu d'Historia. Autor: David B.

Una desena d’exposicions conflueixen a la Festa Major

Com és habitual, la Festa Major dóna peu a inaugurar diverses exposicions a la ciutat, que després es poden visitar durant setmanes i en alguns casos mesos. Coincideixen aquests dies gairebé una desena de mostres amb Sabadell com element de confluència.

Els dos museus municipals van inaugurar aquest dijous les seves exposicions temporals per a la Festa Major. El Museu d’Art (doctor Puig, 16) acull la mostra Magem incandescent, repàs de la producció d’aquest dissenyador local. Josep Maria Magem (1941-2017) va ser un decorador que va evolucionar cap a l’interiorisme i el disseny industrial en una fase embrionària de la disciplina i a la rerebotiga del seu comerç. L’exposició es pot visitar fins el 22 de gener.

El tèxtil, al Museu d’Història

Per la seva part, el Museu d’Història mostra El perquè d’un museu tèxtil a Sabadell, que repassa la importància capital dels teixits en la història de la ciutat, i especialment des de la segona meitat del segle XIX, quan el desenvolupament de Sabadell va totalment lligat al sector. L’exposició de l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil de Sabadell es pot visitar fins el 18 de febrer i durant la Festa Major s’hi faran visites guiades. D’altra banda, a la Casa Duran tindrà diumenge (migdia i vespre) i dilluns (migdia) una mostra dels gegants de Sabadell.

25 anys del parc de Catalunya, al Pere Quart

D’altra banda, al Casal Pere Quart coincideixen diverses mostres. 25 anys del Parc de Catalunya i la xarxa de parcs urbans de Sabadell repassa el primer quart de segle de l’emblemàtic parc sabadellenc, els seus orígens, reivindicacions, formació i evolució, com un punt de partida a més d’altres espais verds de la ciutat. La mostra romandrà al 69 de la Rambla fins el 30 de setembre. S’inaugura aquest dissabte a les 11. Al mateix casal també hi haurà la mostra fins el 30 de setembre pel 30è aniversari de les Bruixes del Nord.

L’escut i la ceba, a l’Alliance Française

L’Alliance Française inaugura dissabte a les 12.30 hores la mostra de fotografies Una ceba i quatre pals, que descobreix i valora la representació al llarg del temps de l’escut de la ciutat i el seu signe més conegut, la ceba. Hi serà al centre del carrer Sant Joan fins el 4 de novembre.

Més mostres

Encara al centre, l’Acadèmia de Belles Arts exposa la III Biennal d’Art Jove, amb lliurament de premis aquest divendres a les 19 hores. La Galeria Nova 3 (Pedregar, 18) exposa obres d’Assumpció Oristrell. Per la seva part, l’Espai Cultura inaugura després de la festa major, però ja es pot visitar, l’exposició A punt i amunt. Equipaments emblemàtics de l’alpinisme català, organitzada pel Servei General d’Informació de Muntanya, que té la seva seu a l’església de Sant Vicenç de Jonqueres de Sabadell. Finalment, el Museu del Gas, en la línia de la divulgació científica, exposa fins el 19 de novembre Benvinguts a la nanodimensió!, dirigida al públic infantil i familiar.

Foto portada: inauguració de l’exposició sobre el tèxtil. Autor: David B.