Foto portada: la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i Farrés. Autor: Ajuntament / cedida.

“Bona sintonia” amb la consellera de Cultura

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha estat aquest divendres a Sabadell i ha signat al Llibre d’honor de la ciutat. Posteriorment Ponsa ha mantingut una reunió de treball amb la Fundació Òpera Catalunya com a punt principal. La FOC és la nova entitat que agruparà la feina de la principal empresa cultural de la ciutat, l’Orquestra Simfònica del Vallès, i de l’Associació dels Amics de l’Òpera de Sabadell. 

Les dues entitats han anat de la mà des de la seva creació, durant els anys 80 del segle passat. Però ara s’han plantejat no una col·laboració sinó una unificació. La Fundació Òpera Catalunya seguirà mantenint la temporada estable d’òpera a La Faràndula (ara mateix tres títols a l’any) i la farà arribar a Reus, Manresa, Sant Cugat, Viladecans, Vic, Lleida, Girona, Granollers, Tarragona i Tortosa. Una de les principals fonts de finançament de l’empresa prové del sector públic, principalment del departament de Cultura de la Generalitat.

La consellera de cultura, en primera fila ha estat rebuda per diversos regidors. D'esquerra a dreta: De la Rosa (regidor de Cultura), Ponsa (consellera de Cultura), Farrés (alcaldessa). En segona fila, Marta Morell (Podem), Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), Glòria Llobet (ERC) i Nani Valero (Crida). Autora: Alba Garcia.
La consellera de Cultura ha estat rebuda per diversos regidors. D’esquerra a dreta davant: De la Rosa (regidor de Cultura), Ponsa (consellera de Cultura), Farrés (alcaldessa). En segona fila, Marta Morell (Podem), Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), Glòria Llobet (ERC) i Nani Valero (Crida). Autora: Alba Garcia.

Abans de trobar-se amb els representants de la FOC, Ponsa s’ha reunit amb l’Ajuntament, i ha signat al Llibre d’Honor. Segons fonts municipals, s’ha posat sobre la taula la necessitat de coordinar les entitats museístiques de la ciutat, siguin municipals (Museu d’Història i Museu d’Art) com supramunicipals (el Museu Paleontològic de l’Institut Català de Paleontologia). En un altre ordre de coses, s’ha parlat de dues activitats més que es duen a terme a Sabadell amb projecció exterior: per un costat la renovació de La Vela, l’espai de circ que hi ha al pati de l’Estruch. Per altra banda, les activitats de LaSala per a públic familiar. L’alcaldessa de Farrés, Marta Farrés, assegura que han tingut “bona sintonia” amb Ponsa.

Foto portada: la consellera de Cultura, en primera fila ha estat rebuda per diversos regidors. D’esquerra a dreta: De la Rosa (regidor de Cultura), Ponsa (consellera de Cultura), Farrés (alcaldessa). En segona fila, Marta Morell (Podem), Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), Glòria Llobet (ERC) i Nani Valero (Crida). Autora: Alba Garcia.