Foto portada: un concert de Batallón de Castigo.

Demanen fins a 11 anys de presó per a deu membres de dos grups de música neonazis

La Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona ha demanat penes de fins a 11 anys de presó per a deu membres de dos grups neonazis de música pels delictes d’associació il·lícita, contra els drets fonamentals i llibertats públiques, de difusió d’idees que pretenen la rehabilitació de règims polítics genocides i possessió d’armes prohibides. Els dos grups van celebrar un concert en una sala de Sabadell l’octubre del 2010 i posteriorment es va detectar a través de diverses pàgines web i de locals físics que venien nombrós i divers material feixista.

En el seu escrit de qualificació, el fiscal Miguel Ángel Aguilar explica que els grups Batallón de castigo i Más que palabras són dues reconegudes bandes de rock nazi, musica ‘Oi!’ o RAC (Rock Against Comunism), que en les seves lletres fan apologia de la violència, el racisme i el feixisme. Els seus líders, a més, tenen discogràfiques i distribuïdores de material com banderes, samarretes, llibres i simbologia diversa relacionada amb el nazisme. Segons va publicar El Punt Avui l’any 2010, un dels líders de Batallón de Castigo, Eduardo Clavero, havia estat condemnat per apunyalar un jove a Madrid l’any 1990.

La investigació va arrencar arran de la denúncia del concert que van celebrar el 30 d’octubre del 2010 a la sala ‘Kon-fusión’ de Sabadell, on hi van assistir centenars de persones. La investigació va permetre descobrir que havien fet altres concerts similars, gravats i penjats a internet, i on es pot comprovar que els assistents també feien proclames feixistes.

Operació policial

El maig del 2012 es van fer diversos escorcolls en domicilis i locals de Madrid, on es va intervenir nombrós material filofeixista. També es va poder comprovar que les vendes i distribució a través d’internet i correu postal d’aquest material, així com de la música, van suposar uns ingressos de 2,5 milions entre el 2007 i el 2011.

Per tot això, el fiscal demana penes de fins a 11 anys de presó per als integrants dels dos grups i les empreses relacionades, així com el decomís del material, el tancament de les webs i l’anul·lació dels drets d’autor dels dos grups.

Foto portada: un concert de Batallón de Castigo.