Comerç

3 arguments de la Cambra de Comerç contra l’ampliació d’horaris comercials

  • El president de la Cambra de Comerç de Sabadell rebutja el pla del govern central.

  • Assegura que serà poc productiva i difiultarà la concialiació entre les esferes laborals i personals.

El govern central s’ha mostrat en les últimes setmanes a favor d’afavorir que els comerços puguin obrir més dies i més hores en algunes zones, com ja s’ha fet per exemple, a la Comunitat de Madrid. És un vell debat, sovint amb posicions totalment enfrontades. Cal obrir més les botigues per facilitar als consumidors les seves compres? La Cambra de Comerç creu que no.

El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Antoni Maria Brunet, ha dirigit fa uns dies un carta al govern central rebutjant l’ampliació d’horaris comercials. La carta es divulga quan s’ha conegut el pla del govern central per obligar algunes ciutats a liberalitzar els horaris. Brunet basa el seu rebuig a les mesures en tres dades.

Antoni Maria Brunet
El president de la Cambra rebutja obrir més hores i més dies. Foto: Directe.cat

1. Obrir més serà menys productiu

Obrir més hores no significarà vendre ni comprar més, sinó comprar el mateix tenint la possibilitat de fer-ho durant més hores. Per tant, implicarà despeses pels comerços (en plantilla, suministraments…) però no beneficis. Pel país, serà poc productiu.

2. Obrir més dificulta conciliar vida personal i familiar

Segons Brunet, obrir més hores implicarà carregar de feina els autònoms i les petites empreses, i també carregar de despeses les grans empreses. A és, assegura que posarà en escac l’actual paraigues econòmic i moral que suposa la família per moltes persones que pateixen la crisi econòmica.

3. Obrir més trenca l’equilibri entre petit comerç i grans superfícies

El president de la Cambra assegura que per les petites empreses serà molt difícil adaptar-se a uns horaris comercials totalment liberalitzats, mentre que per les grans serà una oportunitat de guanyar quota de mercat menjant-se el peix petit.

Per tot això, Brunet aconsella el govern central deixar la legislació tal com està i no liberalitzar els horaris.

I vosaltres teniu algun altre argument en contra d’ampliar els horaris del comerç? I a favor? Creieu que pot ser positiu obrir més hores les botigues? Ens podeu deixar els comentaris al peu de la notícia. Animeu-vos!