Foto portada: un dels carrers del polígon Can Roqueta, a les fosques. Autor: cedida.

El polígon Can Roqueta, a les fosques

L’Associació d’Empresaris i Propietaris de Can Roqueta (AEPCRO) denuncia la manca de seguretat en algunes zones del polígon industrial de Can Roqueta des del passat estiu. També es mostren contraris al projecte per fer un carril bici en els carrers de Can Bordoll i Ca n’Alzina. 

L’associació empresarial sosté que algunes zones del polígon estan sense enllumenat públic des del passat mes d’agost i que alguns dels treballadors han de servir-se de la llum dels seus mòbils per accedir als seus vehicles a l’entrada i sortida de la feina.

L’entitat denuncia que l’Ajuntament està actuant de forma lenta i ineficaç per restablir l’enllumenat.

“Si la mateixa situació es donés en un carrer del nucli central de Sabadell ja estaria solucionada, però els polígons segueixen sent els grans oblidats pel que fa a la inversió i manteniment per part de l’Ajuntament”, diuen en cun comunicat.

D’altra banda, l’entitat empresarial es mostra contrària al projecte per fer un carril bici en alguns dels carrers del sector. Un projecte no contemplat inicialment dins el pla de renovació de la zona.

Pla renove

El pla de renovació de Can Roqueta té un pressupost de 2,2 milions, i està finançat per la Diputació de Barcelona, però AEPCRO ha de aportar-hi el 5 per cent de la inversió, uns 110.000 euros (més info: ‘Pla renove per a Can Roqueta‘).

“És una actuació totalment desafortunada, no inclosa en la sol·licitud de subvenció i que no permetrà augmentar les necessàries places d’aparcament que estaven previstes inicialment, ja que obligarà a aparcar en cordó en comptes de en bateria”.

L’entitat empresarial denuncia que a més el carril bici serà un perill ja que discorrerà per vies on “la major part de la circulació és de vehicles pesats”. No veuen malament que el carril vagi per sobre de les voreres ja que “tenen prou amplada”.

4.000 treballadors; 270 empreses

Segons dades d’AEPCRO, a Can Roqueta hi treballen unes 4.000 persones i hi ha instal·lades unes 270 empreses. Disposa de 53 hectàrees.

Foto portada: un dels carrers del polígon Can Roqueta, a les fosques. Autor: cedida.