Operari treballant en unes obres d'Aigües Sabadell. Foto: cedida.

Aigües Sabadell llança una campanya per divulgar els “10 èxits de Sabadell amb l’aigua”

La companyia Aigües Sabadell inicia una campanya de comunicació per divulgar els que consideren èxits en la seva gestió del servei. “Són èxits col·lectius”, assegura el president de CASSA, Enric Blasco.

L’empresa destaca a través de les xarxes socials un decàleg amb diferents accions i mesures. Per exemple, que el rendiment de la xarxa és del 80 per cent, estant a la franja alta de Catalunya (la mitjana de l’AMB és del 70 per cent). Un veí de Sabadell es troba de mitjana només 4,5 segons cada any sense aigua a l’aixeta. “Per arribar a aquest nivell cal fer molta activitat preventiva, sectoritzar molt la xarxa i actualitzar molt els comptadors”, destaca Blasco. L’empresa sosté que tres de cada quatre avaries es van solucionar en menys de tres hores i recorda que van invertir 1,1 milions l’any passat en millores a la xarxa.

97 litres per persona i dia

A més, el consum a nivell de la ciutat és “responsable”, ja que la mitjana per persona i dia està situada en 97 litres, una xifra de les més baixes de l’Estat. “Estem molt per sota de la mitjana catalana i de la mitjana espanyola”, assegura Blasco. D’altra banda, Sabadell té 25 quilòmetres de xarxa d’aigua regenerada per a regar parcs i jardins, netejar carrers i per a usos industrials i comercials al polígon Via Sabadell.

Vulnerabilitat social

Aigües Sabadell destaca accions com el Fons Social amb més de 120.000 euros l’any passat, la comunicació de les bonificacions socials o més de 6.000 pagaments a compte del rebut sense interessos. “Si algú ens ve i ens diu que no pot pagar el rebut, dialoguem per buscar una sortida”, manté el director de clients, Josep Escartín.

En un altre ordre de coses, destaquen l’alta valoració dels clients, que en un 98 per cent de les enquestes es mostren satisfets amb el servei. En aquesta línia d’atenció, l’empresa publica totes les avaries a la seva web en temps real i n’informa via SMS gratis als afectats. Així mateix, el programa d’educació ambiental ha celebrat el seu 30è aniversari, amb més de 140.000 participants en tres dècades, i amb la posada en marxa de l’Aula de l’Aigua.

La “millora contínua” amb quatre certificacions ISO o gairebé 6.000 analítiques anuals, la prevenció de riscos laborals, la digitalització de la companyia (factura sense paper, cita prèvia, canals de comunicació en línia) o les més de 4.000 hores de formació anuals a la plantilla són altres dels aspectes destacats.

Foto portada: un operari treballant en unes obres d’Aigües Sabadell. Foto: cedida.