Banc Sabadell ven seva filial de banca comercial als Estats Units per 967 milions

Banc Sabadell ha venut a Iberiabank Corporation la seva filial de banca comercial a Florida (Estats Units), Sabadell United Bank. L’operació s’ha tancat per 967 milions d’euros (1.025 milions de dòlars),  dels quals un mínim de 803 milions de dòlars es pagaran en efectiu, i la resta en accions fins arribar a l’import total.

Es tracta d’una operació de desinversió en el banc presidit per Josep Oliu, que genera una plusvàlua de 447 milions d’euros per a l’entitat d’origen sabadellenc. La transacció s’ha tancat a 1,95 vegades el valor en llibres. L’operació es tancarà en el segon semestre d’aquest exercici, un cop s’obtinguin els permisos i autoritzacions de les autoritats reguladores.

Aquesta és una excel·lent operació que materialitza una part del valor creat als Estats Units i permet d’enfortir el banc per a créixer als seus mercats prioritaris”, ha declarat Josep Oliu.

La filial de banca comercial a l’estat de Florida Sabadell United Bank s’integrarà al banc multiestatal Iberiabank Corporation, que té seu a Louisiana. Sabadell United Bank operava a Florida des del 2007, després de l’adquisició del Transatlanic Bank. L’any 2013 van adquirir JGB Bank. Genera un volum de 4.200 milions en crèdits i 5.200 milions de dòlars en recursos de clients.

El BS mantindrà les activitats de banca corporativa i banca privada internacional a Florida, on té una important presència en els sectors turístic, infraestructures o energies renovables. Té una plantilla de 200 treballadors i gestiona un volum de negoci de 10.000 milions de dòlars. De fet, des de Florida el Banc Sabadell opera en banca corporativa per a tota Llatinoamèrica, amb l’única excepció de Mèxic, on el BS ho fa a través del seu banc filial.

Foto portada: edifici corporatiu del Sabadell United Bank.