Una oficina de Caixabank al Centre. Autor: A. Pujadas.

CaixaBank deixa de cobrar els tributs municipals dels sabadellencs

Des del passat 30 de juny ja no es poden pagar els tributs municipals a CaixaBank. La decisió ha estat presa de forma “unilateral” per l’entitat, ja que segons l’Ajuntament reclamava cobrar una comissió d’uns 150.000 euros anuals que el consistori “no està disposat a pagar”.

L’ajuntament de Sabadell ha anunciat en un comunicat que CaixaBank ja no col·labora amb el consistori en el cobrament d’impostos i multes de trànsit del municipi. La decisió s’ha anunciat després que a diversos ciutadans no els han permès pagar les seves taxes en aquest banc.

Des del passat 30 de juny, i de forma unilateral, CaixaBank ha presentat la renúncia a col·laborar amb l’Ajuntament de forma gratuïta. Per continuar col·laborant ha exigit el cobrament de comissions, tant pels cobraments en finestreta com per rebuts domiciliats. Aquestes comissions significarien per al consistori un cost addicional per sobre dels 150.000 euros anuals, quantitat que l’Ajuntament no està disposat a pagar a l’entitat bancària”, tal com explica el mateix consistori.

Fins ara la col·laboració era “voluntària i gratuïta” segons l’Ajuntament, tant amb aquesta com amb la resta d’entitats que mantenen la seva participació. El consistori recorda que fins al 17 de juliol es pot fer el pagament de l’IBI i la taxa de residus; i que fins al 31 de juliol es pot pagar l’IAE. En tots els casos es tracta de pagaments que no estan domiciliats.

L’ajuntament de Sabadell ha actualitzat la pàgina web de tributs municipals on es poden consultar els canals de pagament i el calendari previst per a la recaptació. Amb aquesta decisió Sabadell es queda sense poder pagar impostos en les 24 oficines que l’empresa té a la ciutat.

Foto portada: una oficina de CaixaBank al Centre, aquest dijous. Autor: A. Pujadas.