President de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich. Autor: David B.

Les cambres de Sabadell i Terrassa demanen un “nou pacte comarcal” per sortir de la crisi

La coordinació entre Sabadell i Terrassa, i de retruc la resta del Vallès Occidental, ara ha d’anar de debò. Així ho palesen en un comunicat conjunt (i tampoc és tan habitual) la Cambra de Comerç de Sabadell i la Cambra de Comerç de Terrassa. Demanen al president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, també alcalde de Castellar, que coordini un “nou pacte comarcal”. 

En la seva segona presa de possessió com president de l’ens comarcal, Giménez va demanar els alcaldes de Sabadell i Terrassa que liderin. Ara les cambres de comerç i indústria de les dues demarcacions li demanen a ell que coordini els esforços vallesans per sortir de la crisi del coronavirus.

A través d’una carta dirigida al també alcalde de Castellar, les cambres li demanen que ajudi a unir forces entre les administracions i el sector privat per articular un nou pacte comarcal, més tenint en compte que l’impacte de la crisi ja té un “fort impacte” en l’activitat econòmica vallesana. Tenint en compte que l’aturada econòmica es pot allargar “alguns trimestres” les cambres volen coordinar accions i anar més enllà de les mesures a curt termini que han implantat els ajuntaments.

Es fa més imprescindible que mai la rendibilitat dels recursos públics, diuen Ramon Alberich i Ramon Talamàs presidents de les cambres de Sabadell i Terrassa respectivament. “No es pot permetre la duplicitat inclús a vegades la triplicitat” perquè coordinant hi haurà millors recursos amb menys recursos.

Foto portada: el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich. Autor: David B.