Foto portada: l'albert molí de Sant Oleguer, que gestiona la Fundació Catalana de l'Esplai. Autor: Ajuntament.

Cinc establiments de Sabadell obtenen el segell de qualitat turística SICTED

Cinc establiments de Sabadell han obtingut el segell de qualitat turístic SICTED. Es tracta d’un distintiu promogut per l’Institut de Turisme d’Espanya que vol incrementar la qualitat i promoció dels destins turístics.

El Consorci de Turisme treballa amb els agents del sector vallesà per implantar aquest segell. Fa uns dies es va fer entrega a aquells establiments que l’han rebut. En total, al Vallès Occidental hi ha 28 establiments acreditats, dels quals cinc estan situats a Sabadell (un 17,8 del total). Són els següents:

  • Alberg Molí de Sant Oleguer.
  • Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.
  • Hotel Arrahona.
  • Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
  • Museu de la Vida al Camp (masia de Can Deu) de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

En els darrers anys, Fira Sabadell havia obtingut l’acreditació, però ara l’ha perdut. Entre la resta d’establiments acreditats, s’hi troba per exemple l’hotel Doubletree by Hilton Holtel & Conference Center La Mola, entre Sabadell i Terrassa, el Museu d’Art de Cerdanyola, el Museu-arxiu de la Fundació Folch i Torres (Palau-Solità i Plegamans), el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, o la Seu d’Ègara, a Terrassa.

L’hotel Arrahona, Punt d’informació turística de la Diputació

Així mateix, l’hotel Arrahona ha estat acreditat com a Punt d’informació turística de la Diputació de Barcelona, juntament amb una desena d’establiments més. L’hotel situat al sud de Sabadell és l’únc punt d’aquestes característiques a Sabadell.

Els certificats es van donar fa uns dies en un acte comarcal organitzat a Mercantic (Sant Cugat). El Consorci de Turisme del Vallès Occidental ha elaborat nous materials promocionals, com un vídeo que recull els atractius vallesans i un nou web. El president de l’ens comarcal, Víctor Puig, insisteix que el turisme té un bon potencial al Vallès Occidental. En aquest sentit, l’ajuntament de Sabadell estudia les seves primeres passes en un sector al qual tradicionalment ha donat l’esquena (més info: ‘S’enceta la redacció del Pla Estratègic de Turisme‘).

Foto portada: l’alberg molí de Sant Oleguer, que gestiona la Fundació Catalana de l’Esplai. Autor: Ajuntament.