La Rambla, durant el desconfinament. Autor: David B.

8 de cada 10 comerços de la Rambla ja han reobert

L’activitat comercial recupera el pols a la part més cèntrica de la ciutat i vuit de cada 10 establiments ja han aixecat la persiana durant la fase 1, segons un estudi de l’empresa Solucions Geogràfiques. Es constata que l’activitat es va normalitzant a partir d’aquesta fase del desconfinament. 

Aquesta consultoria va estudiar al febrer la zona comercial situada entre la plaça de l’Àngel, el Passeig Manresa, el Passeig de la plaça Major i la Rambla fins la cantonada amb els carrers Gurrea i Alemanya. És el que anomenen ‘la milla d’or’, important la coneguda expressió que fa referència als carrers on hi ha les botigues més selectes del barri de Salamanca de Madrid. Però el nom s’ha anat fent més popular i cada cop es coneixen més així les artèries comercials més buscades de cada ciutat.

A la ‘milla d’or’ de Sabadell (la part nord de la Rambla, el Passeig i el Passeig Manresa, al febrer hi havia 180 establiments comercials, dels quals 164 estaven oberts. Aprofitant les dades del febrer, i ja durant la pandèmia, han resseguit l’evolució, durant la fase 0, la fase 0,5 i des de dilluns amb la fase 1.

La Rambla, durant el desconfinament. Autor: David B.
El Passeig, durant el desconfinament. Autor: David B.

El passat dimarts, 26 de maig, van sortir als carrers, i van estudiar-ne l’evolució. Segons es desprès de l’estudi, el 80,49 per cent dels establiments comercials d’aquesta zona ja han reobert. Ho han fet sobretot els comerços, ja que han aixecat la persiana el 91 per cent del total. No tant encara els serveis, tot i que la majoria ja ha reobert. Així el 58 per cent dels serveis estan oberts. En aquest sentit, qui encara no ho ha fet del tot és la restauració, ja que sumant bars, cafeteries i restaurants, només han obert de nou 14 dels 29 establiments d’aquesta ‘milla d’or’ local.

A Terrassa, també el 80 per cent

L’estudi també analitza la situació de Terrassa, on han obert ja també el 80 per cent dels establiments.

Foto portada: la Rambla, durant el desconfinament. Autor: David B