Gran celebració de l’arribada del vi novell en el centenari de la bodega Coca

Aquest diumenge la bodega Coca de l’Eixample de Sabadell ha dut a terme una celebració especial de l’arribada del Vi Novell al coincidir en els 100 anys d’obertura de l’establiment del carrer Brutau.

La festa ha estat dirigida un any més per l’actor sabadellencc Fermí Casado i en la que han participat les Forques de Can Deu, els Gegants de Gràcia, els Malabars Malaboig, els Castellers de Sabadell i dos humoristes del programa Polònia de TV3, el sabadellenc Oriol Cruz i Judith Martin. La celebració s’ha obert amb l’entrada de les colles convidades, que han fet un lluïment al centre de l’espai, seguit per la lectura d’una carta del Vell Bucoi a càrrec d’Aleix Cunillera Coca i per diversos personatges que han anat apareixent de la mà dels humoristes Oriol Cruz i Judith Martin.

Casado, Coca, Cunillera i Cruz, aquest diumenge. Autor: David B.

Després de la divertida actuació s’ha donat pas a la pujada del pi a la finestra de la bodega, un fet que significa, que el vi novell ja ha arribat a la bodega. En aquesta ocasió, els encarregats de pujar la branca de pi fins la finestra han estat els Castellers de Sabadell.

Abans d’obrir la bóta i brindar amb el nou vi de la collita d’enguany, la propietària de la centenària Bodega, Montserrat Coca, ha llegit tres cartes dues arribades des de la presó de Lledoners i una des de Waterloo; una de Josep Rull, una altre d’Oriol Junqueras i la darrera de Carles Puigdemont. Un cop oberta la bóta i fet el brindis “pels que avui no ens poden acompanyar aquí”, s’ha servit copes del vi novell per als centenars d’assistents a la festa.

Foto portada: actuació dels Castellers de Sabadell mostrant el centenari de la Bodega. Autor: David B.