Pla mitjà d'una botiguera ordenant la roba en un establiment de Sabadell el 22 de març de 2020. (Horitzontal)

Porta (Comerç Centre): “podem tirar endavant si no hi ha un rebrot o una nova crisi”

Els botiguers de la demarcació de Sabadell es mostren “esperançats” i confien en recuperar la normalitat “en menys temps del previst”. Tot i que reconeixen que el ritme de vendes de la setmana passada i d’aquesta ha estat “lent”, confien que la situació poc a poc vagi revifant.

“Estem més tranquils i veiem que podem tirar endavant si no hi ha un rebrot o una nova crisi”, explica Josep Maria Porta, president de Sabadell Comerç Centre i de la comissió de Comerç Interior de la Cambra de Comerç de Sabadell. Una setmana després de l’entrada en vigor de la fase zero avançada i de poder reobrir portes amb limitacions d’aforament, els comerços de l’àmbit territorial de Sabadell comencen a aixecar el cap.

“Fins fa unes setmanes hi havia una preocupació generalitzada i ens preguntàvem com podríem tornar a engegar”, explica Porta. En els darrers quinze dies els nervis han anat a la baixa i assegura que els botiguers estan “esperançats” perquè veuen que si no hi ha una nova crisi o un rebrot podran recuperar la normalitat “en menys temps del previst”.

Porta reconeix que les vendes amb cita prèvia van ser discretes, però indica que en la darrera setmana les sensacions han anat millorant. “La majoria d’establiments combinen la cita prèvia amb l’activitat presencial”, comenta Porta que assegura que el tracte personalitzat que el comerç de proximitat ha ofert als seus clients durant el confinament ha tingut una acollida molt bona per part dels consumidors.

En aquest sentit, assegura que la majoria de comerços han optat per fer el salt a internet aprofitant la situació actual. “Tothom estava ja treballant en aquesta direcció però ara s’ha accelerat tot i en dos mesos s’ha fet un pas important i s’ha generalitzat l’ús dels canals en línia”, assenyala. Segons Porta, aquestes innovacions “han arribat per quedar-se”.

Més informació: 

40.000 euros per botiga: la factura de l’estat d’alarma

Foto portada: una clienta, en una botiga del centre de Sabadell. Autor: ACN.