Mercat Ambulant Creu Alta. Autor: David B.

Reobren els mercats ambulants a l’aire lliure

El mercat ambulant a l’aire lliure de la Creu Alta ha estat el primer dels sis mercats d’aquest tipus que es duen a terme a la nostra ciutat, en obrir de nou després del confinament. La resta aniran obrint durant la setmana i tres d’ells canviaràn d’ubicació.

Aquest dimarts el mercat ambulant de la Creu Alta ha iniciat la seva activitat havent ampliat l’espai destinat a aquesta activitat per poder garantir que totes les parades puguin obrir i amb bones expectatives i amb satisfacció generalitzada entre la majoria de clients i venedors.

Per poder obrir, els paradistes han de senyalitzar la distància de seguretat interpersonal de dos metres entre clients, evitar la manipulació dels productes per part dels clients, no posar productes de prova no destinats a venda, col·locar plàstics de protecció als laterals de les parades, tenir un servei d’atenció preferent a persones de més de 65 anys, tenir a disposició del públic dispensadors de gel hidroalcohòlic; cobrar preferentment amb targeta, desinfectar cada dia la parada i la roba de treball, rentar-se les mans quan sigui necessari; facilitar guants al públic i mantenir en quarantena les devolucions.

La portaveu dels paradistes, Núria Castillo, ha manifestat que “l’obertura del primer dia de Mercat ha estat millor del que esperàvem”.

“Hi havia el factor sorpresa del que és nou i ha anat tot molt bé, molt rodat. Estem molt contents i hem tingut una molt bona rebuda per part de la gent”.

Castillo assegura que “tot ha estat molt precipitat i potser molta gent no sabia que avui obríem, tot i que s’ha fet bastant ressò”. Pel que fa a les mesures de seguretat ha apuntat que “no ha estat difícil incorporar-les ja que sabíem el que havíem de fer, ja que són unes normes molt bàsiques”.

Mercat Ambulant Creu Alta. Autor: David B.
Núria Castillo atenent dues clientes. Autor: David B.

Tot i les bones sensacions els paradistes del carrer Josep Aparici s’han queixat de quedar més apartats de la resta del Mercat. “Esperem que d’aquí a uns dies la gent s’acostumi, ja que ens trobaran a tots els paradistes”, ha explicat Castillo.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat el mercat i ha manifestat que “estem molt contents que els mercats puguin reobrir. Hi ha hagut una gran feina tècnica i política al darrera, perquè no era tasca fàcil poder obrir aquests mercats a l’aire lliure”.

“Hem pogut mantenir les distàncies entre les parades, ham hagut d’augmentar l’espai i totes les parades que han volgut obrir han pogut fer-ho. Tot i que ho estan fent bé hem contractat unes persones per controlar que tot funcioni i hi estaran fins a finals d’any”, ha manifestat Farrés.

Aquest dimarts ha obert el Mercat a l’aire lliure de de la Creu Alta, dimecres obrirà el de Torre-romeu, dijous 11 de juny el de Campoamor. En aquests tres mercats la ubicació és l’habitual.

I els canvis?

Dissabte obrirà el dels Merinals que canvia la seva ubicació al carrer del Quebec, en paral·lel a la carretera de Barcelona.

El diumenge 14 hi haurà el mercat de la Zona Hermètica que es farà al carrer de Bernat Metge.

I dilluns 15 de juny obrirà portes el mercat del Centre que deixarà la plaça del Mercat per instal·lar-se al pàrquing del Vapor Turull. Per tant, aquell dia no hi haurà places d’estacionament de zona blava en aquesta zona.

Foto portada: una de les parades, aquest dimarts. AUtor: David B.