Foto portada: Antoni Quintana, a la dreta. Autor: J.d.A.

Antoni Quintana (Cambra de la Propietat): “defensem la funció social de la propietat”

Després de tota una vida a la Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell, Antoni Quintana ha estat investit com a nou president de l’entitat. En el seu discurs, Quintana s’ha compromès a defensar el dret a la propietat i a l’herència dels envits de les administracions. 

Quintana accedeix a la presidència després de la dimissió de Feliu Gabarró i sent l’únic candidat que s’ha presentat. Aquest dimarts ha jurat el càrrec tot fent esment a la defensa de l’article 33 de la Constitució, que garanteix el dret a la propietat i a l’herència.

“Som servidors de la classe mitjana i defensem la funció social de la propietat. I veiem com som assetjats per les administracions públiques”, ha dit, davant l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que ha assistit a l’acte, com una quarantena de persones més.

 

L’acte ha comptat amb la presència del president de Consell General de Cambres de la Propietat de Catalunya, que aplega una desena d’organismes camerals. Agustí Pujol ha assegurat que la personalitat de Quintana és “única i diferent, vital, dinàmic i sempre positiu” i manté que juntament amb l’experiència és una “garantia d’èxit” per a la cambra sabadellenca. No obstant, avisa que són moments complicats i creu que les lleis “van contra el propietari”. Com a exemple, la llei d’arrendaments “que va i ve” o el tema de les ocupacions: “la llei va a defensar el feble i en aquest cas sembla que el petit propietari és més feble que el llogater”.

Antoni Quintana
Antoni Quintana, president de la Cambra de la Propietat de Sabadell. Autor: J.d.A.

La presa de possessió ha acabat amb dues peces musicals a càrrer de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Quintana és vicepresident dels Amics de l’Òpera i un dels seus grans impulsors, com Mirna Lacambra (present a l’acte) o el seu marit, el doctor Gondolfeu, que va morir recentment.

Qui és Antoni Quintana?

Quintana va ser el secretari de la Cambra de la Propietat durant 39 anys, i vocal de la junta sis anys més, entre altres càrrecs a l’ens cameral. Ara “tot i la meva avançada edat”, arriba a la presidència. L’entitat complirà el seu centenari l’any 2021 i assegura que els propietaris tenen, ara com abans, els mateixos reptes al davant.

La Cambra de la Propietat, en dades

La Cambra de la Propietat de Sabadell i Comarca té més de 2.700 socis i gestiona unes 3.320 finques, més algunes desenes de comunitats de propietaris. Cada dia es formalitzen unes 33 fiances obligatòries de lloguer a Sabadell. Per la Cambra passen cada dia unes 90 persones, més 30 a la delegació de Cerdanyola, per fer tràmits o demanar assessorament. En total, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya rep nou miliions d’euros anuals en concepte de fiances obligatòries, que es dipositen a Sabadell o Cerdanyola.

Foto portada: Antoni Quintana, a la dreta. Autor: J.d.A.