Josep Oliu

Els accionistes aproven la gestió del Banc Sabadell

Els accionistes del Banc Sabadell han aprovat la gestió i els resultats de l’any passat en la junta d’accionistes celebrada aquest dijous a Fira Sabadell. La junta ha aprovat una retribució de cinc cèntims bruts per acció. Oliu ha defensat la gestió del BS en els darrers anys, “decisius” per situar el banc en una bona posició.

La Junta General d’Accionistes de Banc Sabadell ha aprovat la gestió i els resultats de l’any 2016 de l’entitat, tancat amb uns resultats nets de 710 milions d’euros. La Junta ha acordat destinar 279,7 milions a la retribució de l’accionista, a un volum de cinc cèntims d’euro per acció. D’aquesta quantitat, dos cèntims ja es van abonar al desembre i els tres cèntims restants s’abonaran el 7 d’abril. S’ha aprovat el nomenament d’Anthony Frank Elliot Ball com a nou conseller independent. S’ha ratificat el nomenament de Manuel Valls i s’ha reelegit Maria Teresa García-Milà Lloveras com a consellers independents. També s’ha reelegit José Luis Negro com a conseller executiu.

Josep Oliu
Intervenció d’Oliu, a Fira Sabadell. Autor: David B.

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha defensat la seva gestió en el trienni 2014-2016, corresponent a l’anomenat Pla Triple del banc. Una aportació “molt positiva”, amb avenços en la rendibilitat, la transformació i la internacionalització de l’entitat d’origen sabadellenc. A dia d’avui, el 32 per cent del crèdit viu ja se situa fora d’Espanya.

Oliu ha definit els tres eixos geogràfics de l’expansió del BS: Espanya, Regne Unit i Mèxic. Ha destacat el clima econòmic més favorable durant l’any 2016, tot i la incertesa generada per fenòmens d´índole polític com el Brexit al Regne Unit o la victòria de Donald Trump a les eleccions dels Estats Units. Pel 2017, Oliu considera que és un “any de transició”:

El 2017 és un any de transició que té com a repte prioritari culminar la migració de la franquícia britànica TSB cap a la nova plataforma tecnològica del banc, així com defensar la rendibilitat mitjançant la millora de l’eficiència i la reducció progressiva d’actius improductius”.

El BS aprovarà el seu no pla estratègic amb l’horitzó de l’any 2020. El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha destacat el dinamisme comercial que manté l’entitat, sent el banc amb millor relació de marge d’interessos.

Campanya Banca Armada

Entre les diverses intervencions, hi havia prevista la de la Campanya Banca Armada, que considera que el BS és la setena entitat financera a Espanya més implicades en el finançament d’empreses d’armament amb 51,5 milions d’euros invertits durant el període 2011-2016.

Foto portada: el president del BS, Josep Oliu, durant la junta d’accionistes. Autor: David B.