Banc Sabadell

Els beneficis del Banc Sabadell arriben als 646 milions fins el setembre

Banc Sabadell ha guanyat fins al setembre 646 milions d’euros, un fet que suposa un 11,6 per cent més de beneficis que durant el mateix període de l’any 2015. L’entitat presidida per Josep Oliu assegura que els resultats són producte de factors com l’increment del marge d’interessos i les menors provisions per a insolvències i altres deterioraments.

El marge d’interessos ha crescut un 29 per cent, fins als 2.891 milions. Sense tenir en compte el banc britànic TSB, l’increment és del 5,9 per cent en termes interanuals. Les comissions van créixer un 8,9 per cent respecte al mateix període de l’any passat (un 1,8 per cent sense considerar TSB), encara que els resultats per operacions financeres van sumar 556.700.000, el 51,7 per cent menys, per la qual cosa el marge brut només va repuntar un 0,3 per cent.

L’entitat financera d’origen local continua disminuint la seva cartera d’actius problemàtics adjudicats i en el tercer trimestre de l’any va batre un rècord, en reduir la xifra en 634,4 milions. Les provisions són menors, un 43 per cent menys que al setembre de 2015, i la ràtio de morositat és del 6,6 per cent, la meitat que fa tres anys. El banc presidit per Josep Oliu ressalta la “estabilitat dels resultats” en el tercer trimestre de l’any i la “fortalesa” del marge d’interessos, així com la reducció del cost dels dipòsits a termini i del finançament majorista.

Foto portada: la torre Banc Sabadell, a la Diagonal de Barcelona. Autor: cedida.