Foto portada: alumnes del programa EDUCASSA. Autor: cedida.

Aigües Sabadell adapta la 34è edició del seu programa educatiu

Aigües Sabadell organitza la 34è edició del programa educatiu mediambiental EDUCASSA adaptat en la situació actual de pandèmia, enguany les activitats es duran a terme als centres educatius sabadellencs seguint les mesures de seguretat. Estudiants d’entre tres i 14 anys podran participar en els tallers de sensibilització ambiental que la companyia ofereix de forma gratuïta als centres educatius.

La Fundació CASSA malgrat que la pandèmia pot oferir el seu programa educatiu mediambiental adaptant les seves activitats per fer viable la seva 34è edició. La principal novetat del programa d’enguany és que tots els tallers tenen emmarcats al programa tenen lloc als centres educatius, és a dir, no es podran visitar la planta depuradora d’aigües residuals (EDAR) o les activitats a l’Aula de l’Aigua. “Aquest és el curs escolar més incert dels últims temps”, destaca Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible d’Aigües Sabadell.

“Pensem que ara més que mai, quan comencem a imaginar el futur després de la pandèmia, els joves han de conscienciar-se de la importància de tenir cura del nostre entorn, valorar i estimar l’aigua com a font de vida i apostar pel desenvolupament sostenible, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030”, manté.

Així mateix, el programa EDUCASSA pretén abordar de manera global la importància de garantir la sostenibilitat, introduint aspectes de vital importància com la reutilització d’aigua, la revalorització de recursos, l’economia circular, la generació d’energia verda, la biodiversitat i el consum responsable. És a dir, representa una aproximació a l’aigua i el funcionament del servei d’abastament i depuració.

Programa EDUCASSA

El programa consta de tres activitats: ‘On és l’aigua?’, ‘Dins l’aigua’ i ‘El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu’, adaptat en l’edat corresponent. Tots els tallers busquen la participació activa de la canalla mitjançant jocs de rol o experiments que simulen el procés de depuració de l’aigua a petita escala, entre d’altres. Així mateix, el programa finalitza amb el tradicional Concurs de Dibuix CASSA, que premia els millors dibuixos sobre l’aigua dels participants a la darrera activitat del programa. Aigües Sabadell compta amb una participació anual de 5.500 estudiants sabadellencs.

“Aquest curs és probable que la participació sigui menor, però estem molt satisfets d’haver garantit la continuïtat del programa i fer possible que cap escola de la ciutat es quedi sense activitats divulgatives sobre l’aigua i el medi ambient”, assenyala la directora.

El programa educatiu va començar el passat mes d’octubre, s’allargarà fins al març del 2021. Al voltant del Dia Mundial de l’Aigua, que es commemora el 22 de març, quan s’efectuarà el lliurament de premis del Concurs de Dibuix CASSA.

Més informació: 

L’Aula de l’aigua s’adapta per ser totalment inclusiva

Foto portada: alumnes del programa EDUCASSA. Autor: cedida.