Façana de Elecnor. Autor: Google.

El comité d’empresa d’Elecnor a Sabadell convoca una nova jornada de vaga

El comité d’empresa de la delegació d’Elecnor a Sabadell ha convocat una nova jornada de vaga per divendres 11 d’octubre. La principal protesta es deu a una ampliació de la jornada de treball que, suposadament, no s’està retribuint correctament. A més, des del sindicat asseguren que l’empresa està fent “canvis substancials” en les condicions de treball que no s’estan negociant amb el comitè. 

La delegació a Sabadell de la multinacional Elecnor continua amb les jornades de vaga, consistents en que cada torn comenci la jornada laboral dues hores més tard del que li pertoca. Aquesta situació es repetirà tots els divendres d’octubre, novembre i desembre si la direcció de l’empresa no proporciona una resposta favorable a les demandes dels treballadors, segons asseguren des del sindicat.

Els treballadors d’Elecnor treballen desplaçant-se de llar en llar per atendre les necessitats dels seus usuaris. El secretari general de la Secció Sindical de CCOO d’Elecnor de Catalunya, Florentino Hurtado, explica que l’empresa, per tal d’adaptar-se als horaris dels clients, “està allargant les jornades de treball”. No obstant, “no estan fent canvis en els torns”. Per tant, s’està treballant fins a més tard i, segons Hurtado, “no es consulta” i, en molts casos, “no es retribueix”.

“Fins que no s’acaba el servei amb un client, no es pot plegar. I això no s’està pagant”, assegura Hurtado.

A més, Hurtado assegura que “hi ha unes hores de guàrdia, en què el treballador ha d’estar disponible per si un client té una avaria, i en alguns casos tampoc s’està pagant”.

Després de reunir-se amb direcció el dia 8, i fer una proposta, els treballadors estan a l’espera d’una resposta per part de l’empresa, que s’ha de donar durant el dia d’avui, 10 d’octubre. Dimarts vinent hi haurà una altra reunió, però Hurtado assegura que la vaga s’allargarà fins que la decisió no els sigui favorable. “També ha d’haver un compromís ferm en tots els assumptes amb els que no estem d’acord. Si no, no pararem la vaga”, adverteix.

Des del sindicat asseguren que durant la primera jornada es van adherir a la vaga una mitjana d’entre 60 a 70 treballadors. No obstant, Hurtado afirma que l’empresa només només n’ha comptabilitzat 42.

Foto portada: Façana de l’empresa Elecnor a Sabadell. Autor: Google.