Foto portada: Joan Cristià, director general de la Companyia d'Aigües de Sabadell. Autor: JdA

El director d’Aigües Sabadell: “quantes empreses expliquen que tenen un problema?”

Aigües Sabadell ha publicat, per tercer any consecutiu, el seu informe anual de gestió de l’exercici 2018. La companyia assegura que publicant una informació tan precisa, on es poden trobar les dades econòmiques de l’empresa, mostren el compromís que l’empresa de capital mixt però controlada per Aigües Barcelona al 80 per cent ha adquirit amb la necessitat de gestionar amb transparència.  

En motiu del dia mundial internacional de la transparència, que se celebra demà 28 de setembre, la companyia d’Aigües Sabadell ha presentat el seu informe anual de gestió. Es tracta d’un document que està a l’abast de tothom i que tracta en profunditat tot l’exercici de l’empresa durant l’any 2018. La companyia no només fa aquesta acció en relació a l’augment de la transparència. El seu director general, Joan Cristià, explica que també s’envien missatges amb les avaries, es publiquen les analítiques i les incidències, i es fa una infografia amb les dades principals de la companyia.

“Fer un exercici de transparència no és fàcil”, assegura Cristià. “Quantes companyies expliquen que estan tenint un problema? argumenta.

La directora de Desenvolupament Sostenible del grup CASSA, Elisabeth Santacruz, destaca també algunes accions que la companyia està implementant en qüestió de sostenibilitat. Segons afirma, s’està estudiant com poder reutilitzar els residus procedents de la depuradora i s’han adquirit vehicles híbrids o elèctrics per evitar una major contaminació, entre d’altres iniciatives.

Elisabeth Santacruz, directora de de desenvolupament sostenible del grup CASSA. Autor: Jordi d.A.
Elisabeth Santacruz, directora de de desenvolupament sostenible del grup CASSA. Autor: JdA

A més, la directora d’AENOR Catalunya, Eva Subirá, assegura que des de la seva empresa han realitzat una auditoria a Aigües de Sabadell, a la que s’han sotmès de forma “totalment voluntària”. Subirà ha volgut destacar la importància d’aquesta acció, i ha assegurat que les dades que es publiquen a l’informe “són reals”.

També ha col·laborat en la presentació de l’informe el segon tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, que ha reflexionat sobre el moment actual, en què “ja no hi ha límits a la transparència”, i on cal “aportar la informació per a que la gent la pugui entendre.

Pol Gibert a la companyia d'Aigües. Autor: JdA
Pol Gibert a la companyia d’Aigües. Autor: JdA

En últim terme ha parlat el president de la FAV Sabadell, Manuel Navas, que, si bé li sembla correcte la gestió de la transparència, ha introduït una petició: “no sé si seria possible superar el problema del gust de l’aigua”, ha demanat Navas. A més, segons el criteri del president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell, la ciutadania hauria de poder tenir un paper més actiu pel que fa a la gestió de l’aigua municipal.

Si voleu més informació, podeu clicar aquí per consultar l’informe íntegre.

Foto portada: Joan Cristià, director general de la Companyia d’Aigües de Sabadell. Autor: JdA