Foto portada: darrera portada del 'Diari de Sabadell'. Autor: J.d.A.

El vell ‘Diari de Sabadell’ s’acomiada del quiosc

Última edició aquest dijous, la número 9.308, del Diari de Sabadell, l’empresa editora del qual tanca portes i amb ella queda sense feina la plantilla que ha fet realitat al rotatiu en els darrers anys. El proper 10 d’abril sortirà el nou Diari de Sabadell, inicialment amb pocs canvis, però amb nova empresa al darrera. 

Diari de Sabadell, editat per Vallesana de Publicacions SA des de la Transició, quan directius de la publicació del Movimiento van adquirir la capçalera a través d’una subasta, tanca una etapa.

Aquest dijous ha sortit el darrer DS, sense edició especial ni per a col·leccionista, però algunes referències als seus més de 40 anys de tasca informativa.

Portada

Per una banda, la portada s’ha dedicat en exclusiva al tancament amb el titular Moltes gràcies i un record a les persones que han fet possible el periòdic i un agraïment a la ciutadania, col·laboradors, subscriptors, anunciants i entitats.

Editorial

D’altra banda, l’edició dedica l’editorial a reivindicar-se com un “referent” de la informació local i comarcal i explicar que l’empresa editora “considera haver fet tot el que ha pogut per mantenir la publicació” i reconèixer que és un “moment trist per les persones que perden la feina”. Gairebé una vintena de persones es queden ara a l’atur després d’aconseguir pactar unes indemnitzacions lleugerament superiors a les estrictaments legals.

Article del director

El director de Diari de Sabadell, Josep Mercadè, escriu una tribuna d’opinió en que fa un repàs pels grans canvis tecnològics viscuts per la premsa impresa des dels anys 70, especialment amb l’arribada d’internet, “que va acabar de capgirar tot el panorama comunicatiu”, demanant una major versatilitat i més adaptació als canvis tecnològics. “Quan feia més falta adaptar-se a aquests canvis, ens va enganxar en moments de baixada i no pas de pujada. L’aposta per la renovació ja no es va produir amb la mateixa intensitat que aquells anys anteriors. Aquest fet i altres han contribuït a pagar un preu molt alt”, segueix Mercadé.

Altres plomes del diari, com el periodista esportiu Jordi Sánchez, el columnista Joan Brunet o Xavier Rossell, aprofiten els seus espais per acomiadar-se des lectors després de tants anys.

El nou Diari de Sabadell, a partir del 10 d’abril

Amb una altra plantilla, i des d’un altre local perquè la seu del carrer Sant Quirze s’ha venut i la venda explica tota l’operació de tancament, a partir del 10 d’abril sortirà de nou Diari de Sabadell al carrer. De moment, dimarts, dijous i dissabtes, amb un llarg procés de reconversió impresa i digital per endavant de la mà d’una nova empresa, Novapress edicions, que ha comprat la capçalera, segons l’edició digital de La Vanguardia, per uns 60.000 euros.

Foto portada: darrera portada del ‘Diari de Sabadell’. Autor: J.d.A.