El president executiu de Fluidra, Eloi Planes. Autor: ACN.

Fluidra i Zodiac fan efectiva la seva fusió

La multinacional del sector de les piscines amb seu a Sabadell, Fluidra, i el seu competidor nord-americà Zodiac Pool Solutions han fet efectiva la fusió que van anunciar el passat mes de novembre. La nova companyia combinada conservarà el nom Fluidra i seguirà cotitzant en el mercat de valors espanyol.

Les magnituds de la nova Fluidra seran unes vendes i uns Beneficis abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions (Ebitda) d’aproximadament 1.300 milions d’euros i 2010 milions d’euros, respectivament. Així mateix, l’empresa sumarà un valor de 35 milions d’euros en sinergies de costos d’explotació, que s’hauran materialitzat completament el 2020. Fonts de l’empresa han indicat que la nova societat està ben posicionada per créixer gràcies a la seva cartera de marques altament reconegudes, a la seva àmplia gamma de productes i a la seva presència mundial en més de 45 països. La seu global de Fluidra es mantindrà a Sabadell.

Eloi Planes, fins ara president executiu de Fluidra, ocuparà el càrrec de president executiu del seu consell d’administració, mentre que l’antic CEO de Zodiac, Bruce Brooks, serà el CEO de la nova companyia.

“El tancament de la nostra fusió amb Zodiac ens situa com un líder en el mercat global de piscines. Junts, comptem amb les marques més reconegudes, amb una àmplia cartera de solucions i productes innovadors, així com amb una sòlida posició financera que ens permet crear valor per a tots els nostres stakeholders: clients, accionistes i empleats”, ha comentat Planes. Per la seva banda, Brooks ha afirmat que està “impacient per treballar i crear una empresa que es desmarqui de la resta”.

En el marc de l’aprovació de l’operació per la Comissió Europea, Fluidra es desprendrà de la seva unitat Aquatron. Aquest fabricant israelià especialitzat en robots netejafons per a piscines i amb distribució principalment a Europa representa aproximadament un 2 per cent de les vendes i l’Ebitda combinats de l’empresa. Aquesta desinversió no implica cap modificació en la lògica estratègica de la fusió, i Fluidra mantindrà una forta presència global en la categoria de neteja automàtica de piscines, que inclou netejafons de pressió, succió i robots.

Foto portada: Eloi Planes, president executiu del nou consell d’administració.