El tèxtil en temps del coronavirus: de confeccionar camises a mida a fabricar mascaretes

Amb la crisi sanitària sorgida de la pandèmia del coronavirus, les mascaretes s’han convertit en un producte especialment preuat, buscat i demandat a parts iguals per hospitals i residències. És per això que l’empresa sabadellenca Hugo Dax, dedicada a la confecció de camises fetes a mida, amb l’ajuda d’un distribuïdor de material sanitari, s’ha passat a la fabricació de mascaretes, que venen a preu de cost. 

Amb la crisi sanitària que pateix el país, no deixen de sorgir iniciatives ciutadanes que posen el seu granet de sorra per assolir l’objectiu compartit de vèncer el coronavirus (més info: ‘Milers de guants i mascaretes arriben al Parc Taulí’). En aquest sentit, també hi ha qui opta per donar un nou enfocament al seu negoci, encara que sigui només durant uns dies. Així ho ha fet l’empresa tèxtil sabadellenca Hugo Dax, que ha passat de confeccionar camises fetes a mida a fabricar mascaretes de cotó.

Hugo Dax és una empresa familiar, formada per una mare i les seves dues filles. Amb el tancament de comerços decretat a tot el país per l’estat d’alarma, les empresàries han hagut d’abaixar la persiana, i les cosidores, marxar cap a casa. Però ha estat arran d’una xarxa empresarial, Business Network International (BNI) que la Georgina Ferrer, una de les filles, ha conegut un empresari dedicat a la distribució de material sanitari. Ara ell, que ha preferit no fer pública la seva identitat, els proporciona el material necessari per crear les mascaretes i les ven i distribueix als centres que les demanden.

Això sí, les entitats sanitàries on es destinen les mascaretes, han d’introduir-hi el filtre que creuen adient. Ferrer reconeix que les mascaretes “no són 100 per cent aïllants”, perquè el material que utilitzen per crear-les no ho és. Tot i això, assegura que són eficients per residències o per utilitzar-les en el nostre nou dia a dia. A més, al fer-les de cotó, Ferrer argumenta que “es pot optimitzar molt més el filtre que s’insereix dins”.

Confeccionant mascaretes

En els tres dies que porten duent a terme la tasca, ja n’han fabricat un total de 100, que el distribuïdor ja ha venut “a preu de cost”. Ferrer ha indicat que encara tenen tela per fer-ne 200 més i que, si se segueixen demandant, en continuaran fent. “En comptes d’estar a casa parades, estem al taller fabricant mascaretes”, ha conclòs l’empresària.

Arriben milers de guants i mascaretes al Taulí per plantar cara al Covid-19

Foto portada: el taller d’Hugo Dax, on es fabriquen les mascaretes. Autor: Cedida