Façana de l'Alliança Francesa. Autor: David B.

L’Aliança Francesa de Sabadell busca sortides a un deute elevat

Una de les principals entitats culturals de Sabadell, l’Aliança Francesa de Sabadell, té problemes econòmics que fan perillar la seva continuïtat, segons ha publicat aquest dimecres Ràdio Sabadell. L’escola idiomes, amb un centre cultural associat, acumula un deute econòmic elevat. L’última junta celebrada fa uns dies va deixar en mans de la plantilla i els socis la futura gestió del centre. L’actual directora en funcions de l’escola, Berta Tiana, assegura que és “fals” que tanquin ni “de moment” s’ho plantegen.

L’entitat va néixer l’any 1974, de la mà de Robert Ferrer. L’any 1995 van comprar la casa Taulé, de 1902, de 650 metres quadrats entre el carrer de Sant Josep i el carrer de Sant Joan, al Centre. Tenen un miler d’alumnes, que passen per l’escola o fan classes a la seva empresa, i quatre treballadors fixos i una quinzena de discontinus. En els darrers mesos s’ha accelerat un degoteig de problemes que, acumulats a un deute elevat, poden portar el centre a tancar. La darrera junta va comminar la plantilla i als socis a fer-se càrrec de la gestió del centre, segons publica l’emissora municipal. De moment, però, no s’ha pres cap decisió, i s’estan estudiant els escenaris, segons ha explicat la presidenta en funcions de l’Aliança Francesa, Berta Tiana.
Tiana reconeix que l’entitat travessa un “mal moment” econòmic però assegura que “és fals” que tanquin. De fet, l’entitat té previstos i farà els cursos intensius de francès durant els mesos de juny i juliol.

Centre cultural

A part de ser una acadèmia de francès, l’Aliança Francesa ha protagonitzat un ample programa cultural des dels seus inicis, que inclou sessions de cinema en versió original, exposicions, cicles de microteatre, cicles musicals, recitals de poesia o presentacions de llibres. Al pati de la Casa Taulé també hi ha un conegut restaurant.

Foto portada: la façana de l’Alliance Française de Sabadell, aquesta tarda. Autor: David B.