Foto portada: l'edifici d'oficines on està la gestoria que apareix al Registre Mercantil com a domicili de l'empresa.

Una empresa fantasma de Sabadell es beneficia de la venda d’aliments a Veneçuela, segons ‘El País’

Segons publica el diari El País aquest diumenge, una empresa fantasma radicada a Sabadell ha obtingut grans beneficis al vendre de forma opaca al govern de Veneçuela aliments bàsics destinats a la població més necessitada. 

Una simple cerca a Google deixa veure que l’empresa diu tenir la seu en un despatx del cinquè pis del número 35-41 del carrer de Filadors, a l’Eix Macià. En realitat, però, és l’adreça d’una gestoria que va treballar amb el negoci i no manté cap vincle en l’actualitat. L’empresa és M.I.R Importació i Exportació SL, controlada per un antic funcionari veneçolà. Ha obtingut grans beneficis comprant a Colòmbia i Mèxic arròs, oli vegetal, sucre, llegums o llet en pols destinats a la població desfavorida de Veneçuela amb marges comercials d’entre el 25 i el 50 per cent.


Segons el rotatiu madrileny, l’empresa va vendre al govern de Nicolás Maduro fins a dos milions de paquets de menjar procedents de Mèxic i Colòmbia per uns 57 milions d’euros (uns 70 milions de dòlars). Tot mitjançant contractes opacs adjudicats a dit. L’empresa va obtenir un marge per paquet alimentari d’entre el 25 i el 50 per cent. Els aliments es destinen al programa del ‘Comité Local de Abastecimiento y Producción’ (CLAP), que reparteix menjar a la població més necessitada, no sense controvèrsies diverses.

Ni plantilla, ni despatx, ni telèfon, només facturació

L’empresa MIR Importació i Exportació va ser creada l’any 2011 per un farmacèutic que la va voler liquidar, però va trobar un comprador abans. Després de comprar l’empresa va firmar un contracte per 35 milions de dòlars a canvi d’un milió de caixes CLAP. Tot sense treballadors, despatx ni telèfon. L’administradora és una dona d’origen veneçolà, veïna de Sabadell, filla de la parella de l’home que, segons el rotatiu, gestiona el negoci: Juan Vicente Roversi Thomas, antic alt funcionari del govern veneçolà. En declaracions a El País, la gestoria sabadellenca es desvincula de Roversi i assegura que ja no treballen amb ell.

Foto portada: l’edifici d’oficines on està la gestoria que apareix al Registre Mercantil com a domicili de l’empresa.