Foto portada: oficina del SOC, al carrer de la República, aquest matí. Autor: David B.

En marxa un programa per contractar aturats de llarga durada

L’Ajuntament contractarà a 17 persones en situació d’atur de llarga durada a través del nou programa ENFEINA’T del Servei d’Ocupació de Catalunya. La subvenció que rep el consistori és d’uns 350.000 euros. Sabadell té gairebé 6.000 persones que porten més d’un any a l’atur. 

Es preveu la contractació de 17 persones mitjançant l’empresa pública Promoció Econòmica de Sabadell SL durant nou mesos per a personal auxiliar administratiu, agents energètics, oficials de neteja viària, construcció, instal·lacions i fusteria i personal vinculat amb el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “sumem aquest programa d’ocupació als altres que ja estan en marxa o han de començar durant 2018 i que preveuen beneficiar 364 persones més”.

El 44 per cent dels aturats

Segons l’Observatori de l’Economia Local de Sabadell, a la ciutat hi ha 5.856 persones en situació d’atur de llarga durada, és a dir, que porten més de 12 mesos a l’atur i aquesta xifra representa el 44 per cent del total.

Inscripció

Per participar en els processos de selecció de les persones que se’n beneficiaran del programa ENFEINA’T s’ha d’estar inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG).

Foto portada: una de les oficines del SOC a Sabadell. Autor: David B.