Smart Congress

“És el segon congrés més important de ciutats intel·ligents d’Espanya”

La tercera edició del Sabadell Smart Congress arribarà a Fira Sabadell la setmana vinent. Segons les dades fetes públiques aquest dimecres a la presentació, el número d’expositors ha crescut un 50 per cent. Hi haurà 27 empreses expositores.

El congrés vol situar Sabadell en el centre de la reflexió sobre les anomenades smart cities especialment pel que fa a les ciutats petites i mitjanes, les que més qualitat de vida aporten segons la Unió Europea, en paraules de l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez. És la tercera edició del congrés, i es farà dimecres i dijous vinent al recinte de la plaça de la Sardana.

Sabadell va ser de les primeres ciutats catalanes en tenir enllumenat públic de gas. Això ja explica com sempre hem tingut una actitud per incorporar la tecnologia més innovadora de cada moment. La ciutat, vital, no vol perdre pistonada respecte la tecnologia. Però cal saber que el món local no necessita aparells sinó que l’empresa pensi en com resoldre o millorar els serveis públics”, ha dit Sánchez.

Obrirà les ponències el president de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI, en l’acrònim castellà), que és l’alcalde de Santander, Íñigo de la Serna (PP). També hi participarà l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Entre els ponents destacats, el cirurgià expert en tecnologia 3D Lucas Krauel Giménez, el soci fundador de LAVA (Laboratori de Visionary Architectura, Tobías Walliser, o la representant de la Comissió Europea, Mercè Griera. “Són ponents de rellevància extraordinària”, ha dit el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso.

Entre els punts destacats del congrés hi haurà la reunió de la Junta Directiva de la RECI, el dia 25 al matí, o la presentació del projecte Triangulum, finançat per la Comissió Europea i amb participació de Sabadell.

Zona d’exposicions

Les empreses podran exposar els seus productes a la nau central de Fira Sabadell. Hi haurà 27 expositors. Segons ha dit el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, el número d’expositors ha crescut el 50 per cent.

Carrer smart

Al saló es recrearà un carrer de Sabadell amb aplicacions i productes innovadors en temàtica smart city com punts de recàrrega per vehicles elèctrics, una mostra de cotxes elèctrics, un parquímetre que és un punt de recàrrega, un carregador per a mòbil a la via pública, un fanal amb il·luminació LED amb sensor atmosfèric o un tòtem de promoció comercial, entre altres.

Dron al Parc Agrari

D’altra banda, una empresa aportarà una mostra dels seus drons, que utilitzen per l’agricultura. Així poden veure la vegetació sense necessitat d’estar en contacte directe amb ella i visualitzar les diferències en l’aspecte del cultiu. El dia 26 a les 12.30 hores es farà una visita pública per a tots els interessats.

Concurs d’aplicacions mòbils

Per tercera vegada també es farà un concurs d’aplicacions mòbils, que convoca l’empresa municipal Promoció Econòmica Sabadell. Ara l’han batejat com a Sabadell Urban Challenge 2015. Cal dissenyar una aplicació funcional per a dispositius mòbils o ser fabricants o dissenyadors de mobiliari urbà que incorpori elements tecnològics innovadors. El premi seran 1.000 euros en metàl·lic o un estand gratuït per l’edició de l’any 2015 i la cessió gratuïta d’un espai empresarial durant tres mesos al Centre de Promoció Empresarial de Sabadell o al Centre d’empreses industrials de Can Roqueta, més la possibilitat de presentar l’aplicació públicament.

L’entrada a la zona d’exposicions és gratuïta. L’assistència a les sessions costen 20 euros de forma anticipada i 25 euros si es compren a Fira Sabadell. Col·legis professionals, universitaris, representants d’administracions no han de pagar si demanen prèviament l’accés.

Foto portada: Foto de familia despres de la presentació del congrés. Autor: David B.