Autora: Alba Garcia

L’atur registrat (sense els ERTO) va baixar a l’octubre

L’atur registrat va caure el mes d’octubre a Sabadell en 214 persones i se situa ara en 14.725 sabadellencs inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya. Cal recordar, però, que els treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) no són comptabilitats. Des de l’inici de la crisi de la Covid, l’atur registrat ha pujat prop d’un 18 per cent a Sabadell. 

La desocupació va baixar al mes d’octubre lleugerament a la ciutat, en 214 persones (un 1,4 per cent respecte el mes anterior). L’atur també ha baixat en el global del Vallès Occidental. A Catalunya no obstant ha pujat.

Des de l’inici de la crisi de la Covid, l’atur registrat ha pujat a Sabadell des dels 12.500 treballadors fins els actuals 14.725 (prop d’un 15 per cent). Des del juliol es va generant ocupació malgrat que a l’agost l’atur va pujar de nou. En comparació al mes d’octubre de l’any passat, l’atur registrat ha pujat un 17,7 per cent a Sabadell. En el global de Catalunya l’increment de l’atur ha estat més fort encara: un 25 per cent en total.

Val a dir però que els treballadors afectats per un ERTO no formen part de l’atur registrat malgrat que estiguin aturats temporalment.

Foto portada: el centre comercial Paddock, a l’Eix Macià, fa un parell de setmanes. Autora: Alba Garcia.