Foto portada: La Bassa de Sant Oleguer de Sabadell, el 12 de juliol de 2020. Autor: David B.

L’atur va pujar de nou a l’agost després d’un respir al juliol

Després d’una baixada al juliol, l’atur va tornar a incrementar-se a Sabadell el mes d’agost. Segons les dades conegudes aquest dimecres del ministeri d’Ocupació, hi ha 15.195 persones registrades al Servei d’Ocupació, 339 més que al juliol.

Juliol va significar un respir per a la feina a la ciutat, ja que l’atur va baixar en 444 persones però el mes d’agost s’ha endut per davant gairebé tot el que es va generar. 339 aturats nous a la ciutat a 31 d’agost de 2020. Ara hi ha més de 15.000 persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació. Comparant les xifres amb les de l’any anterior, l’atur està un 25 per cent per sobre. I és que la crisi del coronavirus ha significat una sagnia per al mercat laboral, amb poques comparacions i només, en part, similar a la viscuda la tardor del 2008.

Cal recordar, a més, que la xifra deixa fora els treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que es van disparar arran de la crisi del coronavirus.

Més informació

L’atur va baixar en 444 persones al juliol

La crisi del coronavirus fa pujar un 25% l’atur en mig any…sense comptar els ERTO

Foto portada: un socorrista, a la Bassa de Sant Oleguer. Autor: David B.