Vapor Llonch

En marxa la tercera edició del programa d’ocupació de qualitat per a majors de 30 anys

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa la tercera edició del programa 30 Plus, que pretén inserir laboralment persones desocupades de més de 30 anys.

Aquest programa permet rebre a les empreses fins a un màxim de 7.726,95 euros de subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya per contractar aquestes persones durant el període mínim de 6 mesos i màxim de 9. El termini per subscriure contractes s’inicia aquesta setmana i finalitzarà l’1 d’agost de 2019.

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha manifestat que “el 30 plus és una alternativa als contractes precaris i alhora una gran oportunitat per a moltes persones que queden fora del mercat laboral per diverses raons”. L’edició d’aquest any preveu que 80 persones puguin trobar feina.

Darreres edicions

A la primera edició, 49 empreses s’hi van sumar i es van poder contractar 66 persones. A la segona, 57 empreses van incorporar a les seves plantilles 80 persones aturades. En edicions anteriors el programa ha afavorit la contractació de persones sense formació homologada, persones amb certificat de risc d’exclusió social, persones aturades de llarga durada, dones de més de 45 anys amb dificultats per conciliar vida familiar i laboral, entre altres.

El 80 per cent dels participants amb risc d’incorporar-se al mercat laboral de forma precària ho van fer amb contractes superiors als 6 mesos, una part de les quals va signar un contracte indefinit un cop finalitzat el primer contracte.

Foto portada: Vapor Llonch. Autor: David B.