Eduard Navarro i Joan Berlanga. Autor: David B.

L’arribada de cinc milions generarà uns 400 contractes de feina en programes d’ocupació

L’ajuntament de Sabadell comptarà amb cinc programes del Servei d’Ocupació de Catalunya i Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona, amb una subvenció de prop de cinc milions d’euros.

Duran aquest 2019 es duran a terme els programes Treball als Barris, Treball i Formació (TIF), Enfeina’t, Programa de Garantia Juvenil, Programa complementari de foment de l’ocupació local 2019-2020, que preveuen generar un total de 386 contractes.

De forma general, aquests programes estan destinats a persones en situació d’atur i col·lectius amb més dificultats d’accedir al mercat laboral. També combinen formació amb activitat laboral i s’ofereixen en més d’una vintena d’especialitats com ara la construcció, fusteria, instal·lacions, jardineria, informació de residus o audiovisuals, entre altres.
El tinent d’alcalde de l’Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga, ha manifestat que “estem satisfets del desenvolupament dels plans d’ocupació que hem dut a terme des de l’Ajuntament”.

Segons fons municipals la xifra de reinserció laboral de l’any 2017 és d’un 41 per cent, “uns resultats força positius” segons ha apuntat el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

Foto portada: els regidors Eduard Navarro i Joan Berlanga. Autor: David B.