Foto: M.Tornel

L’atur acaba l’agost a l’alça

Males dades de l’atur registrat a l’agost a la ciutat, en la línia de les dades generals, potser fins i tot no tan negatives. El mes de vacances per excel·lència va tancar-se a Sabadell amb 455 persones inscrites més al Servei d’Ocupació de Catalunya. 

Sent així, segons les dades fetes públiques aquest dimarts, ara hi ha 12.334 sabadellencs buscant feina. Un increment del 3,6 per cent respecte el juliol d’aquest any, però una davallada del 3,2 per cent respecte el mes d’agost de fa un any. La taxa d’atur ara és del 11,5 per cent.
Si a Sabadell l’atur va pujar un 3,6 per cent a l’agost, al global del Vallès Occidental ho ha fet encara més, fins arribar al 4,8 per cent. De fet, Sabadell surt prou ben parada de l’agost ja que només a Rubí i Castellbisbal l’atur ha pujat menys que a Sabadell. A la resta de municipis més poblats l’atur ha pujat més (Terrassa, Sant Cugat o Cerdanyola, per exemple). L’atur registrat ha pujat a tots els municipis de la comarca. Ara hi ha 50.211 vallesans a l’atur.

Per altra banda, a Catalunya ha pujat un 3,5 per cent en un mes. 371.418 nous aturats a Catalunya. La taxa d’atur a Catalunya és del 10,1 per cent.

Foto portada: oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya al carrer de la República. Autor: M.Tornel.