Vapor Llonch

Torna el programa ‘UBICAT’ per a 200 persones en recerca de feina

L’Ajuntament posarà en marxa novament el Programa UBICAT del Servei d’Ocupació de Catalunya per millorar la ocupabilitat de les persones en recerca de feina amb actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional.

Per a portar-lo a terme es comptarà amb una subvenció de 361.000 euros i podran prendre-hi part unes 200 persones que es trobin en situació de recerca de feina.

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha manifestat que “aquest programa permet donar suport a les persones de forma individualitzada orientar la seva carrera professional i preparar-les amb les millors condicions per anar a trobar una feina”.

Els participants en el programa se sotmetran a una anàlisi de les seves capacitats i condicions d’ocupabilitat amb l’objectiu de definir el seu projecte professional, incidint en les seves competències i a la vegada treballar aspectes motivacionals, en el coneixement d’eines de recerca de feina i recursos per fer front a un procés de selecció o capacitació digital. Al mateix temps el programa preveu accions amb entitats, agents i empreses del territori perquè les persones participants puguin tenir una aproximació a l’entorn productiu i teixit empresarial.

L’UBICAT s’adreça a les persones en situació d’atur d’especial vulnerabilitat, les inactives que han deixat de buscar perquè tenen poca confiança en trobar-la; i persones treballadores que d’acord amb les condicions precàries del mercat de treball, no han resolt les seves necessitats mínimes o les perspectives laborals.

Com participar?

Els interessats en participar en aquest projecte han d’adreçar-se a l’edifici del Vapor Llonch i cal que estiguin registrats a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació i empadronat a Sabadell.