Netejadora - SMATSA

ERO a SMATSA: UGT a l’Ajuntament reparteix culpes entre empresa i govern

La coordinadora de seccions sindicals de la UGT a l’ajuntament de Sabadell rebutja l’Expedient de Regulació d’Ocupació d’SMATSA, que entèn una conseqüecia de la nova Instrucció Tècnica de Facturació imposada per l’equip de govern. 

La coordinadora aplega les seccions sindicals a l’Ajuntament, l’empresa pública Ràdio Sabadell, l’organisme Agència Tributària, i les empreses concessionàries SMATSA, Aigues Sabadell, Torra SA, Serhs (menjadors escolars), Transports Urbans de Sabadell, Pere Mata (servei d’atenció domiciliària) i la neteja dels equipaments municipals.

UGT rebutja l’ERO d’SMATSA, però reparteix crítiques a parts iguals entre el govern municipal i la direcció de l’empresa, creient que ara “la manca de capacitat d’uns i altres” acabarà sent pagada per la plantilla de l’empresa, que s’haurà de sacrificar sense tenir “res a veure” amb el conflicte.
La coordinadora sindical se solidaritza amb la plantilla i assegura que faran seva la seva lluita en defensa dels llocs de treball i les condicions laborals. L’ERO afectarà 43 treballadors i també les condicions laborals de 36 treballadors més. Així mateix asseguren que defensaran amb negociació i si cal “mobilització”. Asseguren que no permetran cap acomiadament ni cap pèrdua de drets.

Foto portada: un camió d’escombraries. Autor: David B.