Foto: M.Tornel.

Vaga als supermercats Lidl, amb dos centres a Sabadell

La cadena de supermercats Lidl, que té dos supermercats a Sabadell, al passeig de Can Feu i al passeig del Comerç, a Campoamor, afronta aquest dijous 4 de juny una vaga convocada pels sindicats Comissions Obreres i UGT. Asseguren que la direcció ha vulnerat els acords per pagar les hores extra o no aplica algunes de les mesures de seguretat que s’imposa. 

Des de la declaració de l’estat d’alarma, els supermercats han viscut una tensió molt elevada, sobretot pel personal en quant a hores de feina i a estrès. Però també a nivell logístic, amb un cert risc de desproveïment els primers dies i un canvi d’hàbits en el client, que va a comprar menys però carrega més el carro de la compra.

Ara els sindicats majoritaris a l’empresa, CC.OO i UGT, acusen la direcció de la cadena alemanya d’oblidar els seus compromisos: per exemple pagar les hores extres al 150 per cent. També els acusen de no tenir protocols de prevenció per iniciar l’activitat de forma seguda en seccions obertes al públic fa poc com el tèxtil.

13.500 treballadors

La direcció i els sindicats majoritaris estaven cridats el passats dijous 4 de juny a un procés de mediació, però la trobada no va servir per gaire més que per ratificar les posicions divergents. Si res no canvia aquesta tarda, demà hi haurà vaga en aquests supermercats a tota Espanya. El sindicat Comissions Obreres acusa la direcció de Lidl voler una relacions laborals basades en el conflicte i de trencar el diàleg amb els representants de la plantillam, formada per 13.500 persones. Hi haurà una excepció: la vaga no es farà a Euskadi, on la direcció sí ha arribat a un acord amb el sindicat ELA, que recull propostes “sistemàticament ignorades per l’empresa” però que només s’aplica en aquesta comunitat.

Foto portada: el Lidl del Passeig del Comerç, a Campoamor. Autor: M.Tornel.