Cal Molins, el 13 de juny de 2022. Autora: Lucía Marín.

Un miler de places i 14.000 hores de formació en 60 cursos per “afavorir l’ocupació”

JDA/SFAI patrocina la secció d’economia.

El centre de formació de Cal Molins (Eixample) serà l’epicentre de 59 cursos adreçats a persones de totes les edats que vulguin millorar les seves opcions d’inserció al mercat laboral. S’ha obert la preinscripció de 1.000 places a una formació contínua de més de 14.000 hores que afavoreixin les seves oportunitats d’obtenir un títol i poder accedir al mercat al llarg de l’any vinent. “Hem d’afavorir l’ocupació de gent que no tingui una formació reglada” titula el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez Galián.

L’objectiu d’aquest projecte és la de promocionar la inserció i ocupació laboral de persones que, per un motiu o un altre, estan en situació d’atur. Un volum important de la formació queda pendent d’aprovació pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Uns cursos subvencionats i gratuïts que han suposat una despesa de 2,2 milions d’euros. Estan generalment orientats al sector dels serveis i empresarial, encara que hi ha formació a mida.

Al finalitzar-lo, l’alumnat obtindrà un Certificat de Professionalitat, que esdevindrà en un augment en les oportunitats al món laboral. Dins la formació, s’inclourà un període de pràctiques en empreses que permeti a l’alumne familiaritzar-se en un entorn de treball proper al sector triat que garanteixi les eines i orientació necessària per trobar feina. La preinscripció no té caducitat i els cursos són continus. El tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, emfatitza en la finalitat de modernitzar Sabadell, potenciar l’ocupació que generi més riquesa que faciliti la consecució de noves polítiques socials.

El Centre de Formació Cal Molins ofereix la possibilitat de la formació a distància en més de 170 cursos de sectors professionals molt diversos. Una formació oberta i flexible a les necessitats de l’alumnat. Traslladen l’estudi sobre alfabetització digital a les biblioteques del Nord i de Ponent que facilitin recursos digitals per reduir la “bretxa digital”. Els requisits per participar en aquestes activitats són estar en edat laboral i prioritàriament en atur. No obstant, Rodríguez aclara que cada curs pot tenir uns requisits específics en funció del nivell d’estudis.

Cursos adreçats a joves

Els joves en situació d’atur també constitueixen una branca important d’aquest projecte. S’han organitzat formacions en auxiliar de cuina, community manager i cursos duals en auxiliar d’instal·lacions elèctriques i tècnic. Conjuntament amb la formació, podran gaudir d’un contracte laboral.

Hi ha cursos especialitzats adreçats a joves que no han finalitzat l’ESO. Ja estan en marxa els programes de formació de ‘Vendes, oficina i atenció al públic’ i ‘Hosteleria: cuina i serveis de restauració’. Rodríguez remarca que pretenen “aconseguir que tothom tingui l’oportunitat d’accedir, de formar-se i respondre a les seves necessitats i gustos”.

Un altre aspecte important que garanteix el Centre de Formació és la formació a mida per a les empreses vallesanes que millorin les competències i currículum de la seva plantilla en aspectes més especialitzats.

Preinscripció

Per participar en aquests cursos, cal que els interessats facin la seva preinscripció en el següent enllaç, descarregant l’APP Vapor Llonch o bé es poguin adreçar presencialment al Centre de Formació Cal Molins.

Foto de portada: exterior de Cal Molins, en una imatge d’arxiu. Autor: Lucía Marín.

Comments are closed.