La fira Connecta’t a l’FP es manté però es passa al format telemàtic

Els dies 19, 20, 22 i 23 de març tindrà lloc, de forma telemàtica, la cinquena edició de la e-Fira Connecta’t a l’FP, que té com a objectiu assessorar a totes aquelles persones que vulguin escollir estudis de formació professional.  

Donades les restriccions de la Covid-19, aquesta serà la primera vegada que la Fira es realitzarà des d’una plataforma web, que no comptarà amb límit d’aforament, serà accessible des de qualsevol dispositiu i comptarà amb punts d’informació i d’assessorament personalitzat pels alumnes i les seves famílies. A més, també estarà disponible el joc d’escape room L’aventura de triar, amb el qual els participants podran trobar la feina que més s’adapta als seus interessos, alhora que es portaran a terme visites guiades dins la pàgina.

Els dies de durada de la e-Fira es faran activitats i videoconferències i es podran fer consultes als orientadors a través dels xats de la pàgina. A més, els continguts s’enregistraran i quedaran disponibles tot l’any a la web, que romandrà oberta i permetrà fer consultes més enllà dels quatre dies de durada establerts per l’esdeveniment. També s’inclourà, aquest any, un espai dedicat a presentar l’oferta de formació professional integrada amb xerrades d’alumnes i professors.

Des de l’Ajuntament, la tinenta d’alcaldessa i responsable de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montserrat González, ha destacat la presència de l’Espai Formació, que hi haurà a la plataforma, adreçat a persones en actiu, o a l’atur, on podran informar-se de l’oferta formativa que aporta l’Ajuntament per aconseguir un certificat de professionalitat.

“La fira serà un punt de trobada per estar al dia de les ofertes emergents al mercat de treball, saber com acreditar l’experiència i millorar la qualificació professional. No podem millorar el nostre futur econòmic sense una base social ben formada”, assegura González.

Qui també ha remarcat la importància de realitzar la fira ha estat el regidor d’Educació, Manuel Robles, qui considera que en aquests moments d’incertesa és imprescindible assessorar els alumnes:

“Amb aquesta situació de falta de socialització és quan més orientació necessiten les persones de la nostra ciutat, per això, portem la fira a les escoles i intentem aportar-les coneixements i recursos”.

Per la seva part, la tinenta d’alcaldessa i responsable de feminisme, benestar animal i participació, Marta Morell, ha destacat la importància d’assessorar els joves en l’adolescència, una etapa en la qual han de decidir quin serà el seu futur laboral i, segons considera, no tots estan empoderats per fer-ho.

“No podem oblidar que vivim en una societat on els estereotips ens marquen la nostra feina. És una evidència que els graus de ciència i tecnologia estan masculinitzats i els sectors de la cura i l’educació, al contrari, estan feminitzats. Per això, l’assessorament que es dóna a la Fira és neutre, sense tindre en compte si el jove que demana informació és un noi o una noia”, explica Morell.

Finalment, Morell ha destacat que l’any passat es van fer més de 400 assessories a la Fira i, per assistir tothom, les persones interessades que ho desitgin també podran acudir a l’Oficina Jove durant tot l’any per demanar informació. Aquest any, els dies de durada de la e-Fira les activitats es portaran a terme de 8 a 14h i de 16 a 19h, a excepció del dissabte 20 que es faran de 10 a 13.30h.

Foto portada: la fira sobre la FP, l’any 2018. Autor: David B. 

Comments are closed.