Foto portada: façana del Centre de Visió per Computador de la UAB.

Aprovats dos programes per la innovació industrial i el suport a l’empresa

Aquest dilluns s’ha fet pública la formalització del conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Sabadell, Barberà i Sant Quirze per executar de manera conjunta, dos programes sobre innovació industrial i emprenedoria.

La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’acord amb els ajuntaments de Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès per iniciar dos projectes que afavoriran les innovacions tecnològiques que la indústria ofereix i també les oportunitats per l’empresa. Indústria 4.0 local: sensibilització, experimentació i vocacions industrials és el nom que rep el projecte dedicat al foment de la indústria i la tecnologia en centres de recerca i empreses. El projecte rep una subvenció de 60.000 euros per part de la Diputació de Barcelona, el termini d’execució és fins a finals de l’any 2020.
Aquest conveni entre els tres ajuntaments permetrà impulsar les vocacions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) entre els joves estudiants. A més, també es posarà en marxa l’acció “Les 3 T: Tasta i Testa Tecnologia” una acció conjunta amb el Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquesta iniciativa permetrà a estudiants de l’ESO conèixer les possibilitats que ofereix la robòtica, la intel·ligència artificial i la realitat virtual.

L’altre acord al qual han arribat els tres ajuntaments consisteix en el programa Serveis consolidats a l’emprenedoria i l’empresa. Aquest projecte també està subvencionat per la Diputació de Barcelona amb 180.000 euros i el termini per executar-lo és fins a finals de l’any 2020. Per part de l’ajuntament de Sabadell es realitzaran tasques de coordinació i gestió de la subvenció amb la resta d’Ajuntaments. Es portaran a terme sessions d’informació, acompanyament i assessorament sobre la creació d’empreses, consolidació i creixement d’empreses. Tot per a promoure el suport i el foment a l’emprenedoria.

Foto portada: façana del Centre de Visió per Computador de la UAB.