Magneti Marelli. Autor: Google.

La plantilla ratifica l’ERO temporal de Magneti Marelli, a Barberà

La plantilla ratifica per una àmplia majoria el principi d’acord sobre l’ERO temporal a Magnetti Marelli (Barberà del Vallès), segons ha informat aquest divendres CCOO. L’acord afecta a tota la plantilla i suposarà aturar la producció durant 70 dies, entre el 9 de març i el 31 de desembre d’aquest any, a causa del descens de producció fruit de la caiguda de la demanda.

Els dies de la borsa de flexibilitat que hi ha a l’empresa es restaran individualment de l’afectació anual existent. El sindicat ha fet una valoració positiva de l’acord, al que es va arribar el passat dimarts entre la direcció i la representació sindical “ja que incorpora part de les demandes” plantejades per CC.OO.

L’acord contempla garantir el 85 per cent de la base reguladora del sou, que suposa el 90 per cent del salari dels treballadors, i també el 100 per cent de les pagues extraordinàries i de les vacances. També recull el compromís que en cas de produir-se acomiadaments s’abonaria als afectats l’atur consumit, així com la regularització de les bases de cotització durant els tres anys següents.

Foto portada: la nau de Magneti Marelli. Foto: Google Street View.