Foto portada: el president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca. Autor: David B.

Segona jornada sobre el pas de la indústria a la indústria 4.0

La Fundació per la Indústria, vinculada al Gremi de Fabricants, organitza aquest dimecres una nova jornada sobre la indústria 4.0. Se centra en posar exemples pràctics de com diverses empreses han fet el seu pas a la digitalització i la tecnologia. La fundació, amb seu a Sabadell, creu que per ser competitives les indústries han de fer el salt ja. 

La jornada se celebra el proper dimecres, 19 de febrer, a la seu del Gremi de Fabricants, durant tot el matí. Es titula Suport a les pimes industrials per adaptar-se a la indústria 4.0 i vol incentivar les pimes industrials catalanes a fer el pas cap a la indústria 4.0. És la segona jornada per contribuir a fer el salt, després de la primera organitzada amb èxit el passat 24 de gener, també a Sabadell (més info: ‘Jornada indústria 4.0‘). En aquesta ocasió, la jornada un té caire molt pràctic, de la mà d’empreses d’altres geografies que han incorporat el 4.0 a la seva estratègia i per veure-hi també quines línies de suport dones les administracions en aquestes zones. Així es permetrà saber com s’ho fan des d’Alemanya, Itàlia i Euskadi. Així mateix es podrà aprofundir en com ho estan fent les pimes catalanes.

Programa

La jornada arrencarà a les 9.30 hores del matí, de la mà de la directora general d’Indústria, Matilde Villaroya, i el president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca. Tot seguit s’exposaran els casos d’Alemanya, Itàlia i Euskadi per conèixer quines línies de suport s’estan donant. Posteriorment, el conseller delegat de l’agència ACCIÓ i el president d’Eurecat explicaran com ho estan fent les petites i mitjanes empreses industrials catalanes. La jornada acabarà amb la lectura de les conclusions, a càrrec del director general de la FUNDIT, Antoni Garrell, i la intervenció de la tinenta d’alcaldessa de l’Ajuntament, Montse González.

Conveni amb Empresa i Coneixement

La Fundació per la Indústria insisteix que el futur de la competitivitat de les empreses passa per adaptar-se a la indústria 4.0, malgrat que encara masses pimes ho tenen pendent. En aquest sentit, la fundació sabadellenca i el departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat van signar un acord el passat 24 de gener per sensibilitzar i acompanyar les pimes en aquest tram del camí.

Foto portada: el president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca, inaugurant la jornada del passat 24 de gener, al Gremi de Fabricants. Autor: David B.