Oficina Agencia tributaria Catalunya. Autor: David B.

L’Agència Tributària de Catalunya, a punt d’obrir oficina a Sabadell

L’Agència Tributària de Catalunya obre aquest divendres, 1 de setembre, 14 noves oficines. Una d’elles estarà situada a Sabadell, a la carretera de Barcelona, al barri de l’Eixample. El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluis Salvadó, manté en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, que el desplegament “posa les bases perquè de cara al futur es puguin assumir noves competències”.

Entre les oficines que s’obren aquest setembre hi ha la de Sabadell, amb una vintena de treballadors, i també les de Terrassa, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa o Vic. També s’obriran 13 oficines compartides amb administracions adherides a la xarxa Tributs de Catalunya.

L’ATC assumeix la recaptació dels impostos propis i cedits, així com dels impagats com el Servei Català de Trànsit, les quatre diputacions, consells comarcals i l’ajuntament de Barcelona i Sabadell, tal i com es va explicar fa uns mesos (més info: ‘Sabadell estrenarà oficina de l’ATC al setembre‘). L’ATC de Sabadell gestionarà el pagament d’impostos que ara s’abonen a l’oficina liquidadora del Registre de la Propietat: impost de successions i donacions, transmissions patrimonials o actes jurídics documentals. A més d’impostos turístics, de joc, de grans superfícies, sobre els pisos buits i ambientals que fins ara es pagaven a l’oficina de la Zona Franca de Barcelona.

Segons va fer públic l’ajuntament de Sabadell, les arques municipals tenen 11 milions d’euros pendents de cobrar. Ara amb l’ATC es podran reclamar, segons es va assegurar. “S’acaba el mite que si tens un deute amb l’Ajuntament i no ets de Sabadell no cal que el paguis”, va dir el llavors regidor de Serveis Centrals, Albert Boada.

Foto portada: Oficina Agencia Tributaria de Catalunya que obrirà en breu. Autor: David B.