Fusteria Gabarro. Autor: David B.

L’empresa sabadellenca Gabarró proveirà la fusta de nous hotels de Panamà

L’empresa catalana Gabarró, amb seu a Sabadell, ha signat un acord amb la companyia de Panamà Ardeco per subministrar la fusta de nous hotels i ressorts que s’estan construint al país centre-americà.

Gabarró proveirà panells de fusta de melamina per fer el muntatge dels mobles dels nous equipaments turístics. Fins ara ja ha enviat nou contenidors de fusta a Panamà per projectes derivats d’aquest acord, amb un volum d’uns 225 metres cúbics, mentre que preveu enviar-ne 13 més a curt termini, en aquest cas ja tallats i preparats per fer el muntatge.

Per a introduir-se a Panamà, ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Panamà. El fabricant treballa amb l’objectiu de destinar un 20 per cent de les seves vendes a mercats exteriors.

Segons ha informat el Departament d’Empresa i Coneixement en un comunicat Gabarró és una de la cinquantena d’empreses catalanes que va participar a la missió comercial de Panamà i Cuba organitzada el novembre de l’any passat per ACCIÓ i el Port de Barcelona. L’empresa fa d’intermediari entre fabricants de fusta –per aquest projecte de la gamma gamela- i empreses finals, fent el tractament o modificacions necessàries al producte a les seves instal·lacions de Sabadell.

Segons el responsable d’exportacions de Gabarró, Bernard Duliere, la renda per càpita elevada del país i la possibilitat d’aportar-hi productes que en aquell mercat no hi eren els van convèncer a tirar endavant. “Tallem la fusta a Catalunya per ser més eficients en el transport i entreguem el producte llest per muntar, volem ser més àgils que altres empreses”, explica Duliere. En el futur, Gabarró té l’objectiu de diversificar els productes que exporta a Panamà i començar a vendre parquets i fustes d’exterior.

L’empresa va potenciar i reforçar l’any 2015 el departament d’exportacions, tot i que van començar a vendre a l’exterior l’any 2009 arran de la crisi. Han elaborat un pla de creixement a set anys amb la previsió d’arribar a exportar un 20 per cnet de les vendes de l’empresa a mercats com França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia i la regió del nord d’Àfrica, principalment. Gabarró fa crear-se l’any 1850 com a fabricant de carros de fusta, i actualment compta amb 120 treballadors i cinc delegacions a l’Estat espanyol.

Foto portada: Fusteria Gabarro. Autor: David B.