Una imatge del Leroy Merlin de Sabadell. Foto: J.d.A

Leroy Merlin i AKÍ es fusionen a Espanya

Leroy Merlin, amb un establiment al polígon comercial Via Sabadell, i Akí, amb presència al Baricentro de Barberà, es fusionen a Espanya, creant un gegant del món del bricolatge. 

Les dues marques ja pertanyien al mateix grup, el francès Adeo, però d’aquí fins el 2020 s’unificaran amb un mateix format. El procés d’unió començarà amb una prova en tres botigues d’AKÍ, de Figueres, Colmenar Viejo (Madrid) i Talavera de la Reina (Toledo) a partir de setembre.

Els precursors de Via Sabadell 

La botiga de Leroy Merlin a Sabadell va obrir l’estiu de l’any 2012. Va ser la primera gran superfície en obrir portes al polígon comercial Via Sabadell. El tradicional Leroy Merlin de Sant Quirze, antigament L&M, va tancar mesos després, reconvertint-se en un Bricomart.

Fotos: Nerea Bueno
Fotos: Nerea Bueno

Leroy Merlin té 71 botigues a Espanya i uns 10.000 treballadors. Va facturar prop de 2.000 milions d’euros l’any 2016. Per la seva part, AKI té 51 botigues a l’Estat i 1.700 treballadors. Va facturar uns 300 milions l’any 2017. El grup manté que la fusió no comportarà acomiadaments ni tancament de botigues i es manté el pla d’expansió que preveu 30 noves botigues de Leroy Merlin i 50 noves d’AKÍ en els propers cinc anys.

 

 

Foto portada: una imatge del Leroy Merlin de Sabadell. Foto: J.d.A