Inauguració del Congrès Internacional de Disseny i Innovació

L’ESDI fa de Sabadell l’epicentre del món del disseny amb un congrés internacional

  • L’ESDI acull el segon Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya fins divendres.

  • “Amb talent aconseguirem recuperar les dificultats”, diu el director general de FUNDIT, Antoni Garrell.

L’Escola Superior de Disseny Industrial és la seu aquest dies del segon Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya (CIDIC), una trobada per potenciar el disseny a les empreses, sobretot a la indústria. El Congrès s’ha inaugurat amb la presència de 250 persones.

Aquest dimecres s’ha inaugurat el Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya (CIDIC). El president de la Fundació pel Disseny Textil (FUNDIT), Josep Bombardó, ha assenyalat que la innovació “és un factor essencial en una empresa” i que el disseny ajuda a abastar objectius estratègics.

Per la seva part, el director general de FUNDIT, Antoni Garrell, ha assenyalat:

El talent dels creatius i els avenços tècnics i científics han d’estar al costat dels que tenen capacitats productivoes, per convertir la capacitat creativa dels dissenyadors, perquè treballin junts i posin el seu producte al servei de la societat”. “Amb talent aconseguirem recuperar les dificultats; tenim tots els ingredients per a fer-ho”, ha explicat.

El Congrès es fa al centre de la Gran Via aquest dimecres, dijous i divendres, amb un ampli programa de ponències i activitats, i compta amb la presència de ponents provinents de Portugal, Itàlia, Regne Unit o l’Argentina. En aquest sentit, un dels ponents, Norberto Chaves, ha assenyalat que “l’auto-auditoria permanent” és l’única forma que té una empresa per ser i mantenir-se com a competitiva.

Durant el Congrés, s’escullen els sis finalistes dels segons premis Internacionals de Disseny i Innovació de Catalunya.

Què és el CIDIC?

El Congrés vol ser un trobada de trobada entre creació i empresa. Hi passen una setantena d’experts en disseny per debatre sobre el disseny com a motor de la competitivitat empresarial, intercanviar propostes i demandes i apropar l’estudiantat al món real de l’empresa. La idea principal és que el disseny és un punt clau per obtenir la innovació empresarial que cal per recuperar la producció i els llocs de treball perduts.

Al Congrés, per exemple, pren part Nani Marquina, emprenedora amb més de 25 anys fent catifes innovadores, l’arquitecte, dissenyador i periodista Quim Larrea o el dissenyador Uli Marchsteiner  L’esdeveniment està organitzat per l’ESDI.

Comments are closed.